Au inceput pregatirile pentru urmatoarea etapa din WRC – Rally de Portugal

Cu o traditie de aproape   40 de ani, Rally de Portugal a gazduit competitia unora dintre cei mai   cunoscuti piloti de raliu in plan international. Etapa incepe pe 03.04.2013   si se incheie pe 06.04.2013, numarand 16 stadii si o distanta totala 1394,30   km.

Editia de anul acesta, cunoscuta ca runda cu cea mai mare dificultate   tehnica pe pietris, combina bucatile de viteza cu trase inguste, pline de   unghiuri moarte. Traseul este Lisabona – Algarve cu trei stadii in zonele Baixo   Alentejo si Serra do Caldeirão.

Considerat cel mai dificil traseu din punct de vedere tehnic, circuitul Portugaliei combina zonele de accelerare cu portiunile de dificultate ridicata, ingreunand stabilirea unui ritm. Cu multe viraje ascunse si unghiuri moarte, radarul este VITAL la realizarea acestui traseu.

O primavara secetoasa contribuie la dificultatea participantilor, deoarece primii vor trebui sa abordeze portiuni alunecoase din cauza noroiului.

Stadiile, atat in interiorul curbei (acolo unde pilotul se uita pentru a-si stabili trasa), cat si in afara  (unde subvireaza masina, daca virajul este abordat cu prea mare viteza) sunt inconjurate de copaci si pietre.

Traseele au o suprafata argiloasa care, in conditii de umiditate redusa este tare si afecteaza cauciucul, iar in conditii de umiditate ridicata si precipitatii devine foarte alunecoasa.

Echipament:

  • Suspensie de pietris .
  • Suprafata abraziva afecteaza anvelopele, in mod special in conditiile      in care temperaturile sunt ridicate.

Pagina oficiala a evenimentului:

www.rallydeportugal.pt

 

053e054_ind2Maps_RG2_14Pps.fh11

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s