Tribut Ayrton Senna pe circuitul de la Imola

Imola a fost una dintre cele mai remarcabile bucurii in motorsport: padocul triunghiular, infrunzit, mirosul floral din aer, zgomotul motoarelor V10, rezonand prin barierele de ciment si aburul constant venind de la canile de espresso. Dar anul acesta, circuitul va fi martor intoarcerii F1, dupa ce a fost anuntata comemorarea pilotului brazilian, si la care, faimosul McLaren MP4/4 care i-a apartinut isi va face aparitia intr-un festival sprijinit de Instituto Ayrton Senna. Festivalul va expune fotografii nepublicate pana acum, si alte exponate ce omagiaza viata lui Ayrton.

Desi moartea celui ce a fost de trei ori campion mondial arunca o umbra de nesters asupra autodromului Imola, merita sa ne amintim ca circuitul are o fluenta si un caracter rar intalnite in circuitele moderne.

Rubens-Barrichello-Imola-1994

Timp de 4 zile, circuitul de la Imola va fi deschis publicului si in mod special tuturor celor ce vor sa il omagieze pe Ayrton Senna, pilotul Brazilian care a murit pe 1 mai, in urma cu 20 de ani.

A fost confirmata si adunarea protagonistilor din Motorsport: echipa F1, producatori cunoscuti de automobile, piloti si tehnicieni.

Tributul va contine si numeroare activitati precum simulatoare, karturi electrice, pit stop-uri, expozitii fotografice, lucrari artistice si obiecte unice apartinand istoriei lui Ayrton Senna.

Muzeul Checco Costa va expune o colectie privata accesibila pentru prima oara in totalitate publicului, colectie ce include karturile, motocicletele, masinile si multe alte obiecte ce au apartinut pilotului Brazilian.

GP_8803-640x424

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s