ETAPELE RALLY ARGENTINA pe larg

Terenul a suferit putine modificari de-a lungul timpului iar itinerariul este vag diferit fata de anul trecut. Cinci dintre cele sapte etape, sunt identice cu editia de anul trecut. Cea mai mare schimbare apare in ultima zi, cand pilotii vor aborda panta Giulio Cesare pentru prima oara din 2002. Panta coboara pe munte pana in valea Mino Clavero.

Fiecare dintre cele 3 trasee ataca arii diferite din provincie, oferind peisaje deosebite si drumuri cu caracteristici extrem de diferite.

627_Rally-Argentina-Atmosphere-2013_43_896x504
Superspeciala de 6km de joi seara marcheaza inceperea actiunii. Proba va avea loc la marginea orasului Villa Carlos Paz, iar pilotii vor incepe cate 2 in tandem. Proba superspeciala, care se va repeta si sambata noaptea, este considerata una dintre cele mai bune din WRC.

Traseul de vineri merge in partea de nord, pe campurile vaii Punilla si in muntii Sierras Chicas. Doua teste de dificultate pe drum nisipos vor fi repetate, incluzand maratonul de la Asochinga de 52km care traverseaza muntii spre La Cumbre inainte de finalul de langa Agua de Oro.

Sambata este cea mai lunga zi, cu 4 probe intinse pe 164km la sud de Villa Carlos Paz, in zona Santa Rosa de Calamuchita. Drumurile sunt nisipoase, dar mai rapide decat cele din zilele anterioare.

Duminica este o zi cu grad de dificultate ridicat: in sud-vestul orasului in muntii Traslasierra, traseul are portiuni pietroase si vant lateral in etapele Giulio Cesare si El Condor.
Traseele sunt inguste, abrazive si dure, iar echipajele pot plati scump pentru cea mai mica greseala. Cea de a doua trecere prin El Condor reprezinta etapa Power Stage, cu puncte bonus pentru cei mai rapizi trei piloti.
Linia de sosire este in Villa Carlos Paz, dupa mai mult de 405km.

Mapa-Rally-Arg-2014

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s