3 masini bune de scos de pe asfalt

Date fiind conditiile de saptamana trecuta din Bucuresti, am decis ca a venit momentul pentru acest articol. In cele ce urmeaza va vom prezenta 3 masini care se descurca bine pe langa drum, alaturi de dotarile sau caracteristicile care ne-au facut sa le includem in aceasta lista.

Skoda Yeti

Skoda-Yeti_4x4_2011_1024x768_wallpaper_03SUV-ul compact al producatorului ceh a fost prezentat pentru prima oara la Salonul Auto de la Geneva in martie 2009, marcand intrarea Skoda in divizia SUV-urilor.
Anul acesta, dotarile au fost imbunatatite, tractiunea integrala beneficind si de ambreiaj Haldex de generatia a 4-a si un mod off-road pentru abordari ambitioase.
Modulul de Off-road detine functii de asistare pentru coborarea pantelor sau pornire, sisteme electrice ABS, ASR si EDS adaptate.
Mai mult decat atat, producatorul a pus la dispozitia publicului o transmisie automata DSG cu sapte trepte.

Suspensia masinii este moale, amortizand cu succes toate socurile. Garda la sol este marita, scutul metallic protejeaza motorul si nu in ultimul rand admisia de aer este pozitionata sus, permitand traversarea apelor mai adanci.

Fiat Panda 4×4
70052-b-fiaLansat in 1983 cu un motor de 965 cmc si 36 kW, Panda4x4 a fost primul automobil mic cu motor transversal si tractiune integrala. Sistemul 4×4 era selectabil manual, cu ajutorul unei trepte I foarte joase. Pe conditii de drum normal, se pornea cu treapta a II-a. Treapta 5 avea acelasi raport ca si treapta 4 in Panda Clasic. Piesele (ambreiaj, cutia de viteze, angrenaj de propulsie, ax spate inclusiv diferential si frane) montate pe caroseria ramforsata purtau semnatura Steyr-Puch.

Astazi modelul este disponibil cu functii ESP si ELD si suspensie derivata 4×4. Motoarele MultiJet II diesel si TwinAir 0,9 benzina au cuplu suficient, distribuit inegal pentru a asigura cea mai confortabila senzatie la condus, atat pe gheata si zapada, cat si pe drum si noroi.

Panda 4×4 este o masina stabila, avand avantajul ecartamentului ingust combinat cu inaltimea marita a corpului si caroseria usoara, suma caracteristicilor de mai sus facand din el o masina potrivita pentru o multitudine de ocazii si terenuri.

Subaru Forester BOXER
MY13 Forester 2.0D-S Front Location.Sentimentul de control pe care il ai la volanul lui Forester este rarisim intalnit in SUV-uri. Profilul orizontal-opus al motorului pozitioneaza pistoanele la 180 de grade pe ambele parti, rezultand o miscare de atac-contratac ce reduce vibratiile. Configuratia plata a motorului ofera echilibru in ciuda postului de conducere inaltat. In plus, producatorul se lauda in repetate randuri cu un consum redus de combustibil.
Transmisiile din echiparea standard vin asociate cu varianta adecvata a sistemului Symmetrical AWD. Suspensia fata este mai robusta, realizand balanta intre comfort si manevrabilitate. Suspensia este rigidizata cu raporturi de comprimare mai mari pentru un control imbunatatit al ruliului. Noutatile sunt reprezentate de garniturile de ulei pentru controlul frecarii, lichidul hidraulic de pe brate si bucsele de ghidare. Suspensia spate este constituita din amortizoare prevazute cu supape ce maximizeaza stabilitatea. Subcadrul suport spate asigura o baza mai rigida pentru montarea suspensiei.

Plus, sistemul Symmetrical AWD maximizeaza puterea livrata, oferind un plus de putere pe drumuri accidentate sau abrupte, pe zapada sau in pante.

Daca tu consideri ca am omis vreun aspect al analizei sau vrei sa contribui la dezvoltarea sau actualizarea articolului, asteptam sugestiile tale pe: contact@wrcrallypress.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s