Transmisia manuala SkyActiv – descriere generala

Transmisia manuala a fost creata de Mazda pentru a se alinia la standardele mondiale luand in considerare piata europeana. In plus, anul acesta vor fi disponibile doua dimensiuni, anume o dimensiune mare si una medie. Obiectivul general a fost crearea unei transmisii manuale care sa ofere o senzatie imbunatatita la selectare si economie considerabila de combustibil, pe o cutie de viteze vioaie si sportiva.
Atat schimbatorul scurt cat si efortul minim de selectare a treptei acentueaza senzatia de rapiditate a schimbarii . O reducere a greutatii cu 16% a fost obtinuta folosind structura o ideala a transmisiei manuale. Pierderile de frecare interna au fost reduse semnificativ pentru a obtine o imbunatatire de 1% in economia de combustibil.
Senzatia la selectare
In vederea obtinerii unui efort diminuat la selectare cu un schimbator scurt s-a marit rata schimbatorului si o curba modular a fost folosita pentru a acentua precizia sincroanelor si a transmisiei de cuplu.

skyactiv-mt_img_01
Deasemenea, efortul de schimbare se reduce gradat in timpul selectarii, generand rezistenta la prima selectare si diminuand-o pe masura ce se avanseaza, astfel incat in treapta a 4-a schimbarul pare ca intra in viteza automat. Deasemenea socurile sunt diminuate la selectarea diagonala.
Cutie usoara si compacta
Deoarece structura unei transmisii manuale este relativ simpla a fost necesara descoperirea de solutii noi si logice pentru a reduce masa si a-i mari eficienta.
Trenul de transmisie in 3 axuri cu treapta comuna pentru a 2-a si a 3-a a fost ales din 30 de configuratii distincte pentru potentialul sau de a fi mai usor, usor manevrabil, efficient si cu o rata de transmisie mai mare. Cele mai usoare specificatii structurale au fost alese din peste 10.000 de alternative, bazate pe selectia trenului in 3 axuri.

skyactiv-mt_img_02Revizuind functia fiecarei componente s-a ajuns la treapta comuna si pentru a 1-a si marsarier, ceea ce a permis reducerea axului secundar cu 20%. Punerea a 1-a si a marsarierului pe aceiasi treapta este posibila eliminand axul invers inactiv, rezultand o reducere a numarului componentelor si reducerea greutatii trenului de transmisie cu 3kg.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s