URMATOAREA ETAPA DIN WRC: RALLY ITALIA SARDEGNA

Pe 05.06.2014 va avea loc Rally Italia Sardegna, eveniment de categorii WRC,WRC2 si WRC3, cu o durata de 3 zile. Raliul se va intinde pe o suprafata de 1525km si va avea 19 probe, pe o lungime totala de 395km.

Initial, evenimentul avea loc in Sanremo pe suprafata mixta si a fost cunoscut ca si Raliul Florilor, inca de la prima editie din 1928. Spre deosebire de unele dintre etapele precedente, raliul Italiei a fost parte din Campionatul mondial inca din 1973. In 1981 Michele Mouton a fost prima si singura femeie care a castigat o etapa de WRC.

In 2004 raliul s-a mutat in Sardinia.

Ceremonia de inceput va avea loc in Cagliari urmata de o proba superspeciala. Cea de-a doua zi prezinta competitia in padurile de la sudul Olbiei; ziua de sambata se va incheia cu doua teste langa Sassari, dupa 189km parcursi, doua treceri de 60km in Monte Lerno si diferite probe. Probele de la Sassari vor fi repetate in ultima zi.

Provocarea raliului o reprezinta traseul rapid dar ingust, inconjurat de tufisuri, copaci si stanci care nu lasa loc de greseli.  De asemenea, suprafata acoperita de nisip face cea de a doua trecere dificila, din cauza prafului ridicat, iar stratul subtire de pietris alunecos taxeaza accelerarea agresiva la plecare. Nu in ultimul rand: temperaturile ce vor atinge 30°C vor mari nivelul de stres pe motor si transmisie.

 

2709_RallyItalia_RallyItalia-banner-2014-288_1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s