SEMNIFICATIA SIGLELOR CELOR MAI CUNOSCUTE MARCI AUTO

audiSigla AUDI, formata din patru inele simbolizeaza unificarea in 1932 a celor patru producatori de autovehicule: Audi, DKW, Horch si Wanderer. Denumirea reprezinta traducerea numelui HORCH (auzi) in latina.

alfa-badge-p-01Crucea rosie si sarpele care decoreaza sigla Alfa Romeo reprezinta emblema orasului Milano, orasul de resedinta al marcii. Crucea semnifica Cruciadele, iar figurina care este mancata de sarpe reprezinta un sarazin.

cool-BMW-logo-wallpapers-for-desktopDeoarece BMW (Baverische Motoren Werke) au construit motoare pentru pentru avionale in al doilea razboi mondial, sigla BMW reprezinta o elice de avion in miscare, albastrul din fundal semnificand cerul.

citroen_dsinside_interior_58Simbolul ales de Andre Citroen pentru automobilele este inspirat din activitatea de inceput a companiei. Initial, citroen construiau roti de transmisie, cele doua V-uri rasturnate reprezentînd “dintii” de pe rotile respective.

Ferrari Logo 2Calutul cabrat purtat astazi de masinile Ferrari a fost la inceput emblema unui faimos pilot italian de avioane din primul razboi mondial, Francesco Baracca, decedat în misiune. Parintii acestuia l-au convins pe Enzo Ferrari sa adopte pe masinile sale de curse simbolul fiului lor.

ford-logoTipul de litera de pe sigla Ford este acelasi folosit de Harold Wills, mina dreapta a lui Henry Ford pe cartile de vizita. Ovalul a apãrut în 1912, iar fondul albastru în 1927, o data cu lansarea lui Model A.

images3QDSQZ8ALogo-ul Lamborghini reprezinta un taur dezlantuit. Ferruccio Lamborghini iubea coridele, in plus aproape toate automobilele Lamborghini au purtat numele unor tauri celebri sau ale unor rase nobile de tauri.

epcp_0808_02_z+lotus_logo+top_viewLiterele ingemanate din partea de sus a siglei sunt initialele fondatorului Lotus, Anthony Colin Bruce Chapman. Fondul verde este celebra nuanta British Racing Green, iar fondul galben simbolizeaza zilele insorite pe care Chapman le dorea pentru compania sa.

Maserati Logo 1Tridentul este simbolul traditional al orasului Bologna, locul unde se construiau inainte automobilele Maserati.

 

Mazda-LogoV-ul din sigla Mazda reprezinta o pereche de aripi intinse care simbolizeaza “creativitatea, simtul misiunii, delicatetea si flexibilitatea caracteristice marcii”.

images3J0QT0FSSigla Mitsubishi reprezinta elicea unui vapor si este inspirata din activitatea de inceput a constructorului nipon, la fel ca in cazul Citroen.

imagesJHHJDVTBLeul de pe sigla Peugeot provine de la emblema orasului unde s-a construit unul dintre primele modele, si anume Belfort, Autorul emblemei orasului, Bartholdi, a realizat si Statuia Libertatii.

imagesIL6ZBWZ3Emblema Porsche este in mare parte identica cu cea a orasului Stuttgart, construit pe locul unei ferme de armasari – de unde si calul de pe sigla. Coarnele de cerb si dungile rosu-negru provin de la steagul Regatului Wurtemberg (actualmente landul Baden-Wurtemberg).

images3J9MVOHRRombul Renault a fost la inceput doar o emblema amplasata pe capota. In spatele ei se afla claxonul, iar din 1922 centrul siglei a fost taiat, pentru a permite sunetului sa iasa. A pornit de la o forma circulara si a devenit romb în 1924.

 

imagesT8GHUJQQDenumirea Subaru se refera la un grup de sase stele din constelatia Taurus, cunoscute in japoneza si sub numele de “mutsuraboshi”, anume Pleiadele. Sigla, la randul ei contine cele 6 stele.

 

imagesXS5V8LHXDenumirea Toyota vine – evident – din japoneza, unde “Toyo” semnifica abundenta, iar “ta” inseamna orez. Sigla Toyota contine trei elipse care reprezinta inima clientului, inima produsului si progresul tehnologic si oportunitatile nelimitate ale viitorului.

imagesMZAB82FRVolkswagen reprezinta in traducere “masina poporului”. Sigla contine literele V si W: “volks” adica a poporului, iar “wagen” masina.

 

imagesVCRRZR3IVolvo inseamna “eu merg” in latina, iar cercul marginit de o sageata este semnul conventional pentru fier – bogatia cea mai cunoscuta a Suediei. Cercul si sageata mai pot reprezenta si scutul si sageata lui Marte, la randul lor simboluri pentru fier.

imagesF6KFYK37Sigla Gordon-Keeble a fost aleasa datorita ironiei (testoasele fiind animale lente), insa povestea ei este cel putin neobisnuita. La o sedinta foto de inaugurare a unui nou model in anul 1964, o testoasa necunoscuta a intrat in cadru.

 

Surse: enciclopedie-auto.ro, Wikipedia.org

Daca tu consideri ca am omis vreun aspect al analizei sau vrei sa contribui la dezvoltarea sau actualizarea articolului, asteptam sugestiile tale pe: contact@wrcrallypress.com

 

 

One thought on “SEMNIFICATIA SIGLELOR CELOR MAI CUNOSCUTE MARCI AUTO”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s