URMATOAREA ETAPA DIN WRC: LOTOS RALLY POLAND

Lotos Rally Poland incepe pe 26 iunie si se va incheia pe 29 iunie. Face parte din categoriile WRC3, WRC2, WRC si Junior WRC. Raliul se va intinde pe 1500 km.

Raliul Poloniei este printre cele mai vechi etape ale Campionatului, fiind inaugurat in anul 1921. In 1973 a fost inclus in WRC, cand doar trei competitori au fost clasificati. Celelalte patru echipaje au fost excluse pentru ca au intarziat desi au completat traseul. Mai tarziu insa, a parasit calendarul si a devenit un eveniment pe asfalt in Campionatul European, urmand ca in 2009 sa revina, editie castigata de Mikko Hirvonen, dupa care sa fie iar scos.

Traseul va avea punctul de plecare in Mikolajki, in zona lacului Masurian la nord de Varsovia. Joi seara vor avea loc trei probe, inclusiv una pe intuneric, iar ziua de vineri aduce probe combinate in Polonia si Lituania cu service-ul la Druskinikai in Lituania. Un test va avea loc dimineata si doua probe vor avea loc seara in Polonia si Lituania, ultima dintre ele fiind cea mai lunga din raliu: 34km.

Stadionul din Mikolajiki va gazdui patru superspeciale, doua la lumina nocturnelor, cu doua masini simultan.

DIFICULTATE

Pilotii fara experienta nu au mai participat la aceasta etapa inca din anul 2009, acest fapt fiind reprezentativ pentru gradul de dificultate al traseului. Drumurile ce permit viteze foarte mari vor fi in concurs direct cu Raliul Finlandei. De asemenea, portiuni de iarba inalta limiteaza vizibilitatea la abordarea curbelor si ascund pietre, facand linia de raliu extrem de riscanta.

 

imagesN22QWINM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s