Rezultatele Citroen C-Elysee la testele EuroNCAP

Daca va intrebati ce mai pun la cale baietii de la EuroNCAP, ei bine, iata: in ultima perioada s-au testat mai multe modele de autoturisme recente, iar noi l-am ales pe cel mai slab dintre ele pentru analiza.

Inregistrand 3/5 stele la testari, cu o cota de protectie de 71% pentru adult, 75% pentru copil, 54% pentru pieton si 33% pentru asistenta de siguranta, Citroen C-Elysee lasa de dorit la capitolul siguranta.

La sistemele de asistenta la viteza, a inregistrat 1,3 puncte datorita sistemului de asistenta manuala. Sistemele de stabilitate electronica anume ESP este declarat adecvat obtinand un total de 3 puncte, iar niciun punct nu a fost acordat pentru centurile de siguranta, sistemul de asistenta pentru benzile de circulate si sistemele interurbane AEB, probabil deoarece acest model nu vine echipat cu asemenea sisteme.

In materie de echipamente de siguranta masina este dotata cu airbag-uri frontale pentru pasager si sofer, cate un pre-tensionator pentru centura, limitatoare de incarcare, airbag-uri laterale pentru cap si torace, ESP si asistenta de viteza cu limitator reglabil manual. C-Elysee nu are in echipare airbag-uri pentru genunchi, protectii pentru copii, protectia activa a pietonilor, asistenta pentru benzile de circulatie sau frana autonoma.

 

Data fiind lipsa anumitor sisteme si limitarile celor existente, putem fi de accord cu cei de la EuroNCAP in acordarea calificativului de 3/5 stele pentru siguranta modelului Citroen C-Elysee

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s