Rezultatele Citroen C-Elysee la testele EuroNCAP

Daca va intrebati ce mai pun la cale cei de la EuroNCAP, ei bine, iata: in ultima perioada s-au testat mai multe modele de autoturisme recent introduse pe piata, iar noi l-am ales pe cel mai slab dintre ele pentru analiza.

Inregistrand 3/5 stele la testari, cu o cota de protectie de 71% pentru adult, 75% pentru copil, 54% pentru pieton si 33% pentru asistenta de siguranta, Citroen C-Elysee lasa de dorit la capitolul siguranta.

La sistemele de asistenta la viteza, a inregistrat 1,3 puncte datorita sistemului de asistenta manuala. Sistemul de stabilitate electronica, anume ESP, este declarat adecvat obtinand un total de 3 puncte, iar niciun punct nu a fost acordat pentru centurile de siguranta, sistemul de asistenta pentru benzile de circulate si sistemele interurbane AEB.

In materie de echipamente de siguranta masina este dotata cu airbag-uri frontale pentru pasager si sofer, cate un pre-tensionator pentru centura, limitatoare de incarcare, airbag-uri laterale pentru cap si torace, ESP si asistenta de viteza cu limitator reglabil manual. C-Elysee nu are in echipare airbag-uri pentru genunchi, protectii pentru copii, protectia activa a pietonilor, asistenta pentru benzile de circulatie sau frana autonoma.

 

Data fiind lipsa anumitor sisteme si limitarile celor existente, putem fi de acord cu cei de la EuroNCAP in acordarea calificativului de 3/5 stele pentru siguranta modelului Citroen C-Elysee

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s