Povestea Alfa Romeo Montreal

Produsa intre 1970 si 1977, Alfa Romeo Montreal  este un coupe introdus in 1967 la salonul auto de la Montreal, de unde si denumirea (conceptul a fost prezentat fara nume si a ramas in memoria publicului ca si Alfa Montreal). Primul concept avea motorul de 1600 cmc al Alfa Romeo Giulia Ti si sasiul Alfei Giulia Sprint GT, iar designul era realizat de Marcello Grandini.

arm

Legenda spune ca masina a ramas pentru expozitie urmand sa fie transportata cu un feribot, insa feribotul s-a scufundat luand cu el unicul model existent, cele realizate ulterior fiind replici. Se stie insa ca primul concept a ramas in Arese la muzeul Alfa Romeo.

arrmPrima varianta de serie a fost prezentata la Salonul Auto de la Geneva in 1970, fiind dotata cu un motor V8 de 2600 cmc lubrifiat pe 90 grade, cu injectie SPICA si 197 cp, cutie manuala 5+1 ZF si diferential blocabil. Turatia maxima era 7000 rpm in premiera pentru un V8 la momentul respectiv.  Viteza maxima era de 224 km/h, acceleratia 0-100 in 7.1 secunde si cuplul maxim 235 N-m la 4750 rpm, pe o masina care cantarea doar 1300 kg.

Din punct de vedere stilistic, cea mai atractiva trasatura a masinii erau grilele care acopereau farurile din fata, grile care se retractau cand luminile erau pornite. Alfa Montreal a fost scoasa pe piata la un pret mult mai ridicat decat al Jaguar E-Type sau Porsche 911, ajungand in 1976 la 7000 de lire sterline.

arrrm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s