Rezultatele Skoda Rapid 1.2 TSI Ambition LHD la testele EuroNCAP

Skoda Rapid a obtinut 5 stele la testele EuroNCAP, avand o protectie pentru ocupantii adulti de 94%, pentru copii de 80%, pietoni de 69% si asistenta de siguranta de 71%.

 

Diagramele arata ca protectia soferului in caz de impact este predominant buna si/sau adecvata, singura parte cu protectie marginala fiind gatul.

 

Habitaclul si-a mentinut stabilitatea in cazul unui impact frontal, iar nivelul de protectie al pasagerului din fata a obtinut punctajul maxim. Acelasi punctaj maxim a fost obtinut si pentru protectia soferului in cazul unui impact lateral. In cazul unei lovituri din spate insa, tetiera si centura de siguranta au oferit o protectie marginala.

rr

Rapid a obtinut punctajul maxim si pentru protectia copilului  – miscarea frontala in cazul unui impact frontal nu a fost excesiva, iar la impactul lateral manechinele si-au mentinut pozitia minimizand posibilitatea contactului cu habitaclul. Mai mult decat atat, airbagul pasagerului poate fi dezactivat, permitand montarea scaunului pentru copil in pozitie inversa.

 

Bara de protectie a obtinut punctajul maxim pentru protectia picioarelor pietonului, iar majoritatea portiunii unde un copil pieton s-ar putea lovi cu capul este bine protejata. Portiunea unde un adult s-ar putea lovi ofera protectie mai redusa.

In ceea ce priveste sistemele de asistenta, Rapid s-a descurcat bine. Sistemul de control al stabilitatii este dotare standard, toate Rapid au avertizare pentru centura de siguranta atat pentru sofer cat si pentru pasagerul din fata. Avertizarea nu exista pentru pasagerii din spate si de asemenea, masina nu este dotata cu limitator de viteza.

 

Acestea fiind spuse, putem concluziona ca Rapid este una dintre cele mai sigure masini care umbla pe drumurile noastre, un verdict deloc uimitor urmarind si prestatia anterioara a producatorului ceh.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s