Matra Simca Bagheera – un vis pe 4 roti

Matra Simca Bagheera este un sports car realizat de francezii de la Matra in cooperare cu Simca, iar designul apartine lui Antonis Volanis. Disponibila in varianta de 1.3 si 1.5 Poissy engine si cantarind doar 960 kg, masina este creata folosind componente Simca (motorul, cutia de viteze si suspensia), dar spre deosebire de masinile Simca, motorul Bagheerei este pozitionat central.1980%20Matra-Simca%20Bagheera%20III

 

devbagheera_05Caroseria este realizata din poliester montat pe o structura metalica, justificand astfel greutatea, iar habitaclul are o singura bancheta pozitionata in fata motorului care poate tine 3 ocupanti.

Deasemenea spectaculos este motorul in “U’, fiind printre singurii producatori care au folosit acest model de motor. Acesta era creat din doua motoare de 1.3L cu 4 cilindri in linie unite in paralel rezultand intr-un motor de 2.6L cu 8 cilindri care genera 168 cp. Conceptul a ramas insa la nivelul de prototip, numai trei exemplare fiind astfel construite.

 

Matra_Simca_Bagheera_rear
Viteza maxima pentru motorul de 1.3l de 186.5 km/h a fost o performanta notabila in fata Alfa Romeo GT 1300 Junior – masina care are 3cp in plus fata de Bagheera. Matra a castigat si proba de accelerare, ajungand la 100 km/h in 12.2 secunde fata de Alfa in 13.5 secunde.

simmatrabagh-a

Bagheera a fost produsa din 1973 pana in 1980, cu un total de 48.000 de modele produse, insa in ziua de astazi au mai ramas foarte putine modele.
Matra-Simca_Bagheera-grey-2

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s