Data lansarii, pretul de start si alte detalii pentru noul Volvo XC90

Prezentat la salonul auto de la Paris, Volvo XC90 aduce o schimbare de directie in liniile generale de design Volvo, dar si in performante.

ae_volvo_xc90_frontale_df_0_0

Data lansarii nu a fost inca facuta publica, insa se preconizeaza ca aceasta va avea loc la inceputul anului urmator, iar pretul de start se estimeaza la 50.000 de euro.

Cea de-a doua generatie de XC reprezinta o etapa importanta pentru dezvoltarea companiei sub Geely. Designul este influentat de XC Coupe si tendintele generale afisate in ultima perioada.

XC90 este primul model construit pe SPA (Scalable Platform Architecture), platforma care va fi transpusa pe toate modelele mari Volvo. Va fi disponibil exclusiv in varianta de 2,0l, 4 cilindri in linie pe benzina si motorina, motoare tip Drive-e si pentru prima oara va exista si alternativa tractiune fata.

volvo-xc90-001

Din punctul nostru de vedere, limitarea motorizarilor la 2,0l va afecta piata est-europeana a producatorului si speram ca totusi informatia sa fie doar un zvon. Pana atunci… asteptam cu nerabdare lansarea tuturor modelelor pe care le au planificate suedezii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s