Urmatoarea etapa din WRC: ADAC Rallye Deutschland

Urmatoarea etapa din WRC va avea loc intre 21.08.2014 si 24.08.2014. Raliul de categorie WRC, WRC2, WRC3, JWRC se va intinde pe 1305 km, va avea 18 etape pe o distanta totala de 326 km.
ADAC Rallye Deutschland s-a tinut pentru prima oara in 1982 in cadrul ERC, urmand sa intre in WRC in 2002. Din 2002, cursele au fost castigat integral de Citroen.
Raliul va contine trei tipuri distincte de etape, una pe drumuri de vie in Mosel, una pe traseul militar din Baumholder si ultima pe teren fin in Saarland. Traseul de vineri inainteaza spre nord, aproape de Belgia, iar sambata vor avea loc teste militate cu Panzerplatte.
Raliul Germaniei este privit ca una dintre cele mai dificile etape pe asfalt, echipaje de siguranta fiind inaintea pilotilor pentru a le da informatii actualizate despre starea drumului. Alegerea cauciucurilor este si ea ingreunata de vremea imprevizibila
Masinile trebuie sa fie echipate cu suspensie de asfalt, iar anvelopele sunt preferabil din componenta dura. Setarile suspensiei – data fiind multitudinea de suprafete – sunt o chestiune de compromis.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s