Tehnica de traversare a santurilor

Traversarea santurilor capata dificulatate daca nu este folosita o tehnica adecvata. Riscul este de a atinge sau chiar deteriora masca, iar pierderea tractiunii este cu atat mai iminenta cu cat santul este mai adanc.

4

Santul nu se traverseaza drept.

Traversarea santului drept duce la caderea in sant a ambelor roti frontale simultan si la comprimarea suspensiei frontale. Comprimarea suspensiei poate duce la contactul masinii (scutului, mastii) cu terenul, sau reduce tractiunea pana la punctual de blocare, eveniment cu sanse deosebit de mari la masinile cu tractiune fata.

Cum se traverseaza correct:

Traversarea in unghi, permitand rotilor de pe axul frontal si spate sa intre pe rand in sant ofera cea mai mare sansa de success, deoarece mentine maximul de tractiune disponibil pe 3/4 roti.

Este bine sa te asiguri ca toate adjuvantele de tractiune sunt in functiune (controlul tractiunii) si, daca vehiculul are disponibil diferentialul blocat. Deasemenea, daca suspensia este reglabila, este recomandata ca aceasta sa fie setata pe cea mai inalta treapta.

Abordarea se face la viteza redusa, dar cu sufiecienta intertie pentru a depasi obstacolul. Fii pregatit sa accelerezi fin daca rotile incep sa se invarta in gol.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s