Benzina vs. Diesel – analiza din perspectiva financiara

Aparte de specificatiile tehnice, diferentele evidente sau preferintele personale, in alegerea unui tip de motorizare intra si aspectul financiar. Exista argumente pro si contra de ambele parti, de aceea ne-am propus un articol care sa le departajeze.
BENZINA
Principala diferenta dintre diesel si benzina este aprinderea motorului, ce le permite celor pe benzina sa dezvolte mai multa putere intr-o cilindree compacta. Masinile pe benzina sunt de asemenea, mai silentioase.

DIESEL
Dieselul este recunoscut pentru un consum redus, in mod special la drum intins, insa este de asemenea acceptat faptul ca intretinerea si reparatiile sunt considerabil mai costisitoare.
In plus, pretul de achizitie al unui diesel, calculat intr-un studiu telegraph.co.uk, pentru cele mai vandute modele (Ford Focus, Ford Fiesta, Vauxhall – Opel Corsa, VW Golf, BMW seria 3 si Nissan Qashqhai) este cu 1860 de euro mai mare decat cel al aceluiasi model cu motorizarea benzina.
Insa, pentru primii 50.000 km, proprietarul unui diesel economiseste 600 de euro din pretul combustibilului.
Pretul de revanzare al unui diesel este si el cu 1200 de euro mai ridicat (in medie) decat pretul de revanzare al modelului pe benzina.

Concluzia studiului este: pentru o utilizare intensa, mai ales la drum lung si pe termen lung este mai recomandat din punct de vedere financiar un Diesel decat un motor pe benzina, in schimb, pentru o utilizare regulata dar nu atat de intensa este sugerat un motor pe benzina.
Link catre articol: Petrol vs diesel | Cars

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s