RallyRACC – Raliul Spaniei va avea loc in perioada 23-26 octombrie

Raliul Spaniei se va tine in Costa Durada in perioada 23-26 octombrie. Raliul va avea 15 etape pe un total de 372 km ce vor include atat asfalt si pietris. Etapa Escaladei de sambata va avea 50 km in onoarea celei de a 50-a editie a raliului – va fi cel mai lung test in istoria evenimentului folosind drumuri ce nu au mai fost incluse din 2002.

Prima editie a competitiei dateaza din 1957, urmand ca in 1975 sa fie inclus in Campionatul European si a intrat in WRC in 1991. Din 2005 pana in 2012 raliul  fost castigat integral de Loeb.

Este singurul raliu cu suprafata mixt din sezon, primele doua zile continand numai asfalt iar a 3-a fiind un mix intre asphalt si pietris. Dificultatea consta in nevoia de adaptare a masinilor de la asfalt la pietris, dar si in necesitatea pilotilor de a-si adapta stilul.

Suspensia necesara este atat de asfalt cat si de pietris, cauciucurile sunt la fel, necesare in doua tipuri. In plus, portiunile de asfalt sunt abrazive si la temperturi ridicate pilotii vor trebui sa gestioneze uzura anvelopelor cu grija.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s