RAT TUNING

Controversat, neinteles si de fiecare data criticat ca si stil de tuning este considerat ca rezultatul unor subculturi punk ale momentului. Termenul a aparut pentru prima oara in revista Hot Rod, urmand sa fie adoptat de catre entuziastii stilului si nu numai.

La origini, miscarea a reprezentat o contra-reactie la hot rod-urile tipice cu preturi piperate, al caror scop era pur decorativ. Conceptia Rat Rod semnifica intoarcerea la inceputurile culturii hot rod – masini construite cu intentia de a fi conduse.

Tiparul hot rod este un coupe sau roadster din 1920-1950. In perioada interbelica multe masini erau construite fara aripi, capota si bare de protectie. Multe dintre ele aveau plafonul taiat pentru un profil mai jos. Dupa cel de-al doilea razboi mondial masinile au inceput sa devina personalizate dupa nevoile si dorintele proprietarului.

Recent, termenul de “rat rod” sau “rat tuning” a fost folosit in mod incorect pentru a descrie orice vehicul care pare nefinisat. Ce este inca si mai grav este ca au inceput sa apara specimene precum:

Audi-A4-rat-s-styleSursa foto: beakersblog

Mda. Nu am fost niciodata un fan infocat Audi, dar pana la minunatia asta de mai sus e cale lunga. De curiozitate, cat o fi spaga la asa Audi pentru ITP?

Si ca sa ne credeti, iata si dovada video:

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s