Off-roaderul perfect – ce ii trebuie si cat costa?

Off road-ul este un sport fascinant,  iar,  ca in fiecare sport odata cu performanta cresc si nevoile unui echipament adecvat.  Iata de ce am decis sa facem o simulare atat asupra nivelului minimal de echipare cat si asupra pretului.  Pentru inceput este nevoie de o masina care sa aiba totusi niste avantaje.  Noi ne-am gandit la Vitara deoarece:

– pretul de achizitie nu este foarte mare

– este des intalnit ceea ce face costurile de intretinere mai scazute decat in cazul altor masini, iar piesele usor de gasit

– este suficient de versatil

– vine din fabrica cu 2 diferentiale

Ne-ar placea sa fie si decapotabil, deoarece senzatia merita banii asa ca vom situa pretul masinii la 4500 EUR.

decapotabil1

Urmatorul lucru de care avem nevoie este suspensia reglabila cu 3 stadii de incarcare, pentru care avem 2 optiuni:
1. Suspensie Sway-a-way triple rate coilover – pornind de la 2200 EUR
2. Suspensie reglabila + bara stabilizatoare si triple rate custom (vezi cum aici ) 250 EUR suspensia si 25 EUR bara stabilizatoare.

Pentru protecoffroad exocagetia caroseriei in caz de rasturnare sau rulare prin spatii inguste, consideram necesar un exocage. Insa acestea nu se gasesc pe piata deci va trebui sa il construim. Pentru a limita numarul de bare pe care va trebui sa le indoim, pentru protectia radiatorului vom cumpara un bullbar. Deci, tubulatura pentru inceput ar costa cam 250 EUR + manopera, iar bullbar-ul 250 EUR cu montaj inclus.

Exista posibilitatea ca scutul motor sa fie uzat pe masina pe care am cumparat-o, deci punem 100 EUR si pentru un scut din otel.

Tuburile pentru admisoffroad snorkelie si evacuare sunt necesare pentru a face fata unei game largi de provocari. Tinand cont ca un snorkel costa 150 EUR iar noi avem nevoie de unul pentru admisie si unul pentru evacuare, vom adauga 300 EUR la pretul final.

Anvelopele speciale, despre care am scris saptamana trecuta ajung toate 5 la pretul de 400 EUR.

O imbunatatire o reprezinta diferentialul blocabil, care va inlatura rotirea excesiva in conditiile blocarii pe un teren dificil, preluand tractiunea de la cealalta roata. Diferentialul blocabil porneste de la 1000 EUR si judecand dupa faptul ca avem 2 diferentiale si tractiune integrala ar fi pacat sa nu punem inca 2000 EUR pe lista.

Si daca tot am inceput si suntem pe cale sa terminam, ce ar fi sa punem si niste proiectoare cu halogen? Inca 250 EUR.

offroad proiectoare

Deci, sa recapitulam:

Masina SH 4500 EUR
Suspensie: 2200 sau 275 EUR
Exocage: 500 EUR + manopera
Scut: 100 EUR
Snorkels: 300 EUR
Anvelope: 400 EUR
Diferentiale: 2000 EUR
Proiectoare: 250 EUR

Acestea fiind spuse avem un total de 8.325 EUR (+ manopera exocage) pentru masina cu suspensia triple rate facuta si 10.250 EUR pentru masina cu suspensia cumparata.

 

Daca consideri ca am omis vreun aspect al analizei sau vrei sa contribui la dezvoltarea sau actualizarea articolului, asteptam sugestiile tale pe: contact@wrcrallypress.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s