ULTIMA ETAPA DIN WRC 2014: WALES RALLY GB

Urmatoarea etapa din WRC va avea loc in perioada 13-16 noimebrie 2014 si este ultima etapa din Campionatul Mondial de Raliu. De asemenea, va fi ultima participare a lui Hirvonen in cadrul Campionatului, acesta anuntand joi ca se va retrage. Raliul de categorie WRC, WRC2, WRC3 si Junior WRC se va intinde pe o distanta de 1355 km.

Fondat in 1932 sub denumirea de Royal Automobile Club Rally, acesta a cunoscut un success uimitor cu 367 de echipaje inscrise in acel an. In 1960 s-au introdus probele prin padure, prin jurul Marii Britanii si Scotiei, insa din 2000 s-a stabilit in Wales. In 2005 raliul a fost primul eveniment indoor din WRC.

Raliul se va concentra pe partea de Nord a regiunii, ziua de vineri combinand ultimele zile din competitia de anul trecut, prin Parcul central, Dyfi, Gartheiniog si padurea Hafren. Ziua de sambata se va desfasura mai aproape de service si va avea si o proba pe asfalt in Chirk Castle. Per total etapa urmeaza traseul de acum un an, insa majoritatea drumurilor vor fi folosite in sens opus.

Provocarea o reprezinta traseele prin padure pe suprafata alunecoasa, alaturi de impredictibilitatea vremii. De asemenea sunt portiuni de aderenta incerta pe noroi pe gheata, iar decorul trebuie evitat cu orice pret!

Anvelopele cramponate sunt interzise, chiar si in conditii extreme.

http://www.walesrallygb.com/spectators/rallyplanner.php

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s