Skoda Octavia WRC – ce o face speciala?

Nominalizata de multe ori ca una dintre cele mai bune masini din WRC – inclusiv de catre autohtonul Titi Aur, Skoda Octavia 1 are cateva caracteristici iesite din comun pentru momentul respectiv in WRC. A activat pana in 2009, cand a fost inlocuita de S2000.

Skoda-Octavia-WRC (2)

Catarind doar 1230 kg – minimul acceptat de FIA, avand o garda la sol sub 15 cm si o distributie a puterii de 0,24 cp/kg – Octavia WRC detine un echilibru de invidiat.

Motorul Octaviei Skoda-Octavia-WRC (1)este montat transversal frontal, are o capactitate de 1997,5 cm2, 5 valve/cilindru,  4 cilindri in linie si este aspirat cu un turbocharger GarettTR30R cu racire prin lichid. Dezvolta 150 cp/l, adica 300 de cp @5500 de rpm iar turatia de cuplu (3200 rpm) dezvolta 600 Nm distribuiti 50-50 pentru stabilitate.

Cutia de viteze este o secventiala in 6 trepte montata longitudinal cu ambreiaj dublu pe placi de Skoda-Octavia-WRCcarbon iar tractiunea este full-time 4×4, diferentiale controlabile electronic fata-centru si mecanic pe spate.

Suspensia este independenta pe ambele punti, cu amortizoare coilover MacPherson pe gaz si bara antiruliu ajustabila din habitaclu.

Franele au discuri ventilate de 366 mm pe fata si 300 mm pe spate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s