Tips and tricks pentru condusul pe ceata

Pentru ca zilele trecute nu a fost drum fara ceata ne-am gandit sa punem la punct un mic ghid cu elementele demne de a fi luate in considerare.  In primul rand:

Urmareste marcajele –  este esential sa urmaresti marcajele acolo unde ele exista pentru a te asigura ca ramai pe drum si iti pastrezi banda de circulatie.  In plus,  atunci cand trec cei de pe contrasens, lumina farurilor lor va fi considerabil mai putin obositoare pentru ochi.

Bazeaza-te pe masura in care cunosti drumul –  cunoasterea drumului este esentiala pentru a identifica eventualele portiuni periculoase cum ar fi treceri de pietoni,  curbe ascutite sau nemarcate corespunzator,  poduri si eventuale separatoare de sens din beton.

Stai in spatele cuiva –  daca nu cunosti drumul este mai intelept sa stai in spatele cuiva.  In plus,  datorita efectului aerodinamic in spatele masinilor mari,  camioane si autobuze sunt portiuni cu mai putina ceata.  Cel din fata te va apara de obstacole si eventuale impedimente,  semnalizandu-le prin frana sau chiar semnal.  Singura conditie este sa pastrezi o distanta civilizata.

Uita-te dupa indicatoare –  stim ca este atat de intuitiv incat este pana si in Codul Rutier,  dar indicatoarele contin informatii folositoare.  Mai ales pe un tronson de drum necunoscut ele pot furniza informatii cu privire la giratorii,  intersectii,  uneori chiar si curbe. Un lucru esential de tinut minte este ca daca virajul la stanga este interzis catre un drum fara prioritate,  nu inseamna ca cei de pe cedeaza nu pot face stanga la randul lor si asta ne duce la…

Pregateste-te sa franezi inainte de intersectii –  nu se stie niciodata ce kamikaze bantuie drumurile publice,  frica pazeste polita!

Fii atent la polei –  de regula ceata si poleiul vin impreuna.  Atentie deosebita la portiunile generale de drum alunecos.

Speram ca ghidul de mai sus sa va fie de ajutor pentru drumuri mai relaxate in conditii neprielnice.  Drum bun!

One thought on “Tips and tricks pentru condusul pe ceata”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s