Obiectele din oglinda sunt mai mici decat par

Nici n-am aparut bine pe lumea wrcrallypress si deja redactia noastra virtuala geme sub contrele si contradictiile legate de masinile pe care le conducem– o Skoda Fabia 1 din 2005 si un Chevrolet Aveo, generatia 2 – 2009. Amandoua hatch-uri, cu motoare de 1.2, amandoua au cam aceeasi foame de benzina si kilometrajele date aproximativ egal peste cap… intr-o tumba buimaca, oprita pe la 80.000. Le plimbam si comparam si laudam sau criticam de mai bine de 15000 de km. Care-i mai rapida, care mai confortabila, mai practica… in fine, stii despre ce vorbesc. Discutiile si analizele noastre s-au intins cu siguranta pe o distanta mai mare decat lungimea totala a autostrazilor proiectate a fi construite pana in 2020, iar pasiunea investita in argumentare ar putea ingalbeni de invidie un stadion intreg de microbisti.

Inevitabil, in discutiile noastre, apare momentul cand treceam pe langa vreun 911 sau un Quattroporte sau o alta minunatie capabila sa ne faca sa visam. Moment in care ne oprim si admiram si centram discutia (temporar, evident, pentru ca orice perioada de pace e doar un repaos al razboiului) pe masina respectiva. Si nu poti sa nu te intrebi cat sens au toate astea.

Conduci o masina al carei pret de raft e sub 15 K. Poate sa fie o Fiesta, sau un Polo, o Honda Jazz sau orice altceva de genul. Poate chiar o Mazda 2. Cat de mari crezi ca sunt diferentele intre masina ta si oricare alta din categoria ei? Clasa si/sau pret? Eu zic asa: daca esti mandrul posesor al unui Logan, sau al unui Aveo ca veni vorba, si stai sa faci analize la sange, sa cauti extra-calitati pentru o masina care in mod normal ar trebui sa iti inspire un cascat prelung, atunci iti pierzi timpul de pomana. Oricum acele diferente sunt incredibil de mult mai mari fata de un Cayman, sa zicem. Sau o Alfa 159. Sa nu zic Brera.

Si stii ce e cel mai trist? Atunci cand te urci la volanul Aveo-ului tau (insist cu el, pentru ca ocazional sunt unul dintre tristii aia), il strunesti si biciuiesti ca si cum ar fi vreun cal de rasa. Crede-ma, nu e.

Cel mai bun sfat pe care ti-l poate da cineva in atare situatie (sau mi-l, daca vrei) este sa vinzi cutiuta de chibrituri la care te referi ca fiind masina ta, mai pune ceva bani din buzunar si ia-ti un calut rulat, corespunzator dorintelor tale.

Uite, eu ma tot rog de un ren care sustine ca are ceva contracte in Laponia, sa puna o vorba buna pentru mine pentru una dintre jucariile de mai jos, le gasiti pe site-urile specializate daca intamplator sunteti in pana… de idei!

miniurs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s