3 lucruri care imi displac la Range Rover Evoque

Da, imi place!  Si inca foarte mult,  insa ca in povestea cu vulpea si strugurii – sau nu –  sunt cateva lucruri care imi plac mai putin,  mai spre deloc.  Primul la care ma gandesc este: 

Luneta mica

Sau foarte foarte mica de fapt:

download

E atat de mica incat nu pot sa nu ma intreb daca nu cumva conceptul nu avea luneta deloc, sau ar fi avut o dunga de sticla decorativa in loc.

Stalpii spate sunt si ei robusti si lati – ceea ce este foarte bine pentru siguranta ocupantilor in caz de rasturnare,  insa obstructioneaza vizibilitatea dramatic.

Inchipuie-ti asa: vii de la Unirii,  spre Universitate si trebuie sa faci dreapta la Coltea. Pe intrandul pe care te poti incadra in banda 1 poti intra in unghi de maxim 30 de grade. Aproximativ niciodata nu te vei putea asigura pentru cei care vin din pasaj dat fiind ca odata nu vezi de stalp,  alta data ai benzile in unghiul mort.  Dar arata bine.

A fost denumit masina anului pentru femei in 2012

Ceea ce ma debusoleaza in continuare.  Da,  linia de exterior este oarescum feminina dar ar putea fi catalogata ca fiind de fapt agresiva. Dar nu despre aerul general al Evoque-ului vreau sa polemizez.  Si nici despre relatia ampatament-ecartament-latime-lungime-manevrabilitate.  Rotile sunt cam de 19″ cu jante prinse in 5 prezoane.  Mi-as dori sa o vad pe femeia independenta,  posesoare de Evoque carand cate 4-5 anvelope de genul din beci/boxa in masina si inapoi la fiecare inceput de sezon.

De fapt,  nu e chiar asa inalt

Garda la sol declarata este de 21 cm,  ceea ce il pune un pic mai jos decat Forester,  X5 si Pajero si un centimentru mai sus decat Duster. Insa daca te uiti mai atent vezi ca fustele,  pragurile si scutul ii coboara garda poate chiar undeva pe la 17cm folosibili.

Masina in sine este cel putin decenta din perspectiva performantelor,  vorbim de un motor de 2.0, 4 cilindri in linie 16v,  340 nm cuplu,  vreo 250 cp si diferential central blocabil, insa este facuta pentru condusul in oras, in ciuda dimensiunilor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s