Raliul Dakar a inceput!

Dakar presupune o combinatie intre determinare si anduranta: anul acesta ruta va fi intr-o batalie continua pentru pilotii incercand sa obtina si ultimul strop de inertie de la drum. Circuitul are 9000 km si se intinde in Argentina, Chile și Bolivia.

In fiecare zi,  atat conditiile cat si ritmul se vor schimba,  aternand intre dune si drumuri pietroase,  intre stadii de anduranta si sprinturi extreme.  Concurentii se vor afla in imposibilitatea recunoasterii anumitor portiuni de traseu scopul fiind intrecerea pe abilitatile de adaptare.  Probele de maraton sunt axate in special pe aceasta regula de baza a off-roadului.

La etapele de maraton pilotii vor participa neasistati,  trebuind sa isi gestioneze singuri mecanica. Una dintre etape este impartita pe 2 zile,  trebuind ca pilotii sa isi petreaca noaptea izolati.  De asemenea, ajutorul tehnic este permis numai din partea competitorilor.  In Uyuni primii izolati vor fi pilotii de automobile,  urmati de motociclisti.  Camioanele vor avea stadiul lor dedicat de izolare in desertul Atacama.

Un nou sistem a fost instalat pentru a face organizarea evenimentului posibila.  Pe 11 ianuarie vor avea loc 3 curse pe 3 rute distincte in 2 tari.
In ciuda provocarii tehnice pe care o reprezinta formatul evenimentului,  toti participantii vor avea parte de o atmosfera unica.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s