Codul Rutier 2015 – editia de iarna

Incepand de maine, 6 februarie 2015, Codul Rutier stabileste obligatii noi pentru conducatorii auto. Dupa cum probabil ati aflat, e vorba de noi reglementari privitoare la siguranta copiilor, ordonati frumos pe categorii de varsta si inaltime.

Recunosc, sunt vinovat, imi imaginez ca de acum, mcv-urile (portbagajul acela mare nu e doar pentru carat procese verbale) vor fi dotate cu niste figurine de sarma prin care vor fi trecuti copiii suficient de aventurosi cat sa fie urcati intr-o masina. Daca iti aduci aminte cum trecea Anca Turcasiu prin acel model in filmul Miss Romania, atunci stii la ce ma refer.

In plus, toti copiii sub 1.35, vor trebui  ”transportaţi în autovehicule care au sisteme de siguranţă (centuri) pentru şofer şi pasageri numai dacă sunt fixaţi/prinşi cu un dispozitiv de fixare în scaun pentru copii” – cel putin asa am citit pe Avocatnet.ro. Asa ca, daca esti in primejdie de a fi amendat pentru asa ceva (sunt convins ca extinctorul si trusa medicala sunt in termen), nu te impacienta: cu doar 10 lei poti cumpara o banda sau doua de scotch!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s