Preschimbarea permisului auto

Zilele astea m-am bucurat de privilegiul de a-mi preschimba permisul, cel vechi expira. Voi sari peste partile generatoare de angoase direct la actele ce va sunt necesare in acest caz:

  • permis auto si ci + copii xerox

  • fisa medicala (costa intre 110 si 150 lei si din fericire se poate completa in aproximativ 2.5 ore) + copie xerox

  • cerere preschimbare permis (o gasiti la sectia de politie de care apartineti)

  • dovada achitarii taxei de preschimbare a permisului (68 de lei) – se plateste la CEC, BCR sau BRD

Pentru ca relatia cu statul roman este ca un joc de poker (se joaca dupa regulile gazdei), nu ar fi rau daca ati avea la voi un dosar plic – pe binecunoscutul model “da-mi un foc! de la bricheta sau de la chibrit?”

Odata depuse toate aceste acte, in cazul in care nu veti fi trimisi la plimbare dupa timbre fiscale – prea sunt toate in regula! – un functionar amabil va lua o foarfeca si va va remodela permisul. Aceste formalitati fiind indeplinite, se poate avansa la etapa urmatoare, respectiv aproximativ doua ore de studiat lumea inconjuratoare, telefonul sau poate chiar site-ul nostru. Este momentul in care veti primi dovada inlocuitoare a permisului si puteti pleca, cu inima impacata… oriunde altundeva.

Puteti opta pentru a primi noul permis acasa, la posta, sau chiar la sediul unde ati depus toate aceste acte. Eu, din atasament fata de institutiile statului (si datorita orelor de muncit bezmetic), am optat pentru ultima varianta.

Nu as vrea sa inchei fara o mica rugaminte. In cazul in care sofati prin Prahova, apasati vartos acceleratia. Nu de alta, dar sediul Politiei (Sediul politiei? sic! ) este inca in 1987, oamenii au mare, mare nevoie de ceva infuzii de capital!

IMG-20150224-WA0000

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s