Revelionul pilotilor

Titlul nu e neaparat cea mai reusita metafora a mea. Am apucat sa-l fixez, insa, asa ca nu avem de ales decat sa defilam mai departe. Peste doar cateva ore se va lansa sezonul 2015 in Formula 1. Mi-i imaginez pe toti cum isi trosnesc degetele, nerabdatori… toata asteptarea este pe cale sa se termine si weekend-ul ne va aduce si primele certitudini. Acum, insa, vom continua sa dansam si sa numaram invers. 2014, cu tot cantecul sau nibelung, va fi la pamant mai ceva ca un boxer batran, rapus. Chiar?

Vorba zice ca gospodarului ii sta bine cu munca. Ei, nu ai de ce da inapoi, nu ma gandeam deloc sa-ti inamanez vreo cazma. Doar as vrea sa ne concentram un pic la cum s-ar putea desface nodul la Albert Park si la ce cute as fi eu atent de-a lungul mosorului.

Evident, cea mai intrebatoare intrebare este daca nemtii au terminat monologul.

Mie, sincer iti spun, imi par cam balbaiti… Da, e adevarat, rosul din teste da bine, iar revirimentul calutului este evident. Dar, privind printre linii, nu pot sa nu remarc ca echipierii de la Mercedes au folosit un singur motor pe parcursul testelor si toti timpii, mereu in preajma liniei, au fost obtinuti pe cauciucuri medii, cand tot restul plutonului scotea fum super-soft. Pentru primele etape, tind sa cred ca avansul saxon se va cifra pe la o jumatate de secunda pe tur…

Stiu eu, insa, care doi tipi ar putea strica/diminua avansul acesta…

rosham

Stimatii domni Cain si Abel se vor transforma in Romulus si Remus, David si Goliat, Tociu si Palade, oricine va fi nevoie, cu un singur scop: sa nu infranga! Declaratiile celor doi, inclusiv la prima conferinta de presa a Marelui Premiu al Australiei, denota tensiunea crescanda. Cain, pardon! Rosberg, a tinut sa sublinieze faptul ca este al 6-lea an de calarit sani saxoni. Adica daca nici acum… Presiunea este mult sporita pe cei doi, avand in vedere asteptarile generale ca ei sa isi dispute primele locuri, cel putin la inceput.

KimiDrinkO enigma pe cale sa se dezvaluie este cum se va impaca ex-taurul Vettel imbracat in rosu. Ferrari a fost intotdeauna visul oricarui pilot, iar comparatia lui Seb cu Schumacher nu poate fi decat motivanta pentru primul. Ramane de vazut in cat timp Scuderia va reusi sa ii ofere o masina capabila sa castige curse. Si ce va face Raikkonen cu ea, mai ales ca finlandezul, ultimul campion (multilateral dezvoltat, as putea spune) Ferrari, a fost mereu considerat unul dintre cei mai buni. Nu as fi insa foarte surprins daca, cel putin la inceput, cei doi vor fi depasiti constant de Williams, care, pe muteste, pare ca si-a facut iar temeinic temele.

Si ca veni vorba de cei mai buni piloti (in activitate), sunt foarte curios sa vad cum se va descurca Alonso la Mc Laren. Relatia sa cu Ron Dennis, marcata de scandalul cu care s-a terminat colaborarea lor anterioara, va fi una dintre cheile unui potential succes. Iar Jenson Button, macar pe post de iepure, isi va avea rolul sau.dennis190114.jpg

Debutantii Sainz si Verstappen (ultimul minor in F1, conform noilor regulamente) ar putea, la randul lor, sa spuna povesti captivante de-a lungul sezonului, iar duelul dintre echipierii Red Bull, Ricciardo si Kvyat ne va arata daca australianul are sau nu stofa de Vettel…

Eu unul rasuflu usurat ca Forza Rossa, presupusa echipa romaneasca, a devenit mai degraba subiect de vazut la DNA, decat la cursa duminicala, cine stie cum ar fi luat motor german, pe un sasiu  frantuzesc, sa faca o treaba romaneasca. Macar asa, intelegeam ce era cu brosura minunata!!

forza rossa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s