Kubica a declarat ca lectia invatata la Guanajuato il va ajuta in etapele urmatoare

Robert Kubica a avut un start bun in Mexic insa in deschiderea zilei de vineri, la cea de a doua proba a scapat masina si s-a rasurnat chiar atunci cand era pe cale sa preia conducerea depasindu-l pe Ogier.

O parte din provocarea lui Kubica a fost adaptarea la cauciucurile Pirelli, dupa probele mixte de la Monte Carlo si zapada din Suedia, Guanajuato a fost primul raliu pe pietris cu aceste anvelope.

Adaptarea este foarte importanta deoarece anvelope diferite lucreaza in moduri complet diferite si au caracteristici distincte. Dupa acest incident s-au facut modificari pentru imbunatatirea echilibrului si comportamentului masinii, modificari pe care le vom vedea in actiune in Argentina.

Kubica a declarat ca este sigur ca performantele vor creste cu experienta.

“Mexic nu este un raliu usor, experienta fiind foarte importanta iar anul acesta am invatat sa ma descurc in mai multe situatii, a fost un raliu mixt pentru noi dar pe alocuri am avut viteza buna” a mai declarat polonezul pentru wrc.com.

Argentina a fost o etapa buna pentru Kubica, anul trecut terminand pe o pozitie buna “desi condusul sau nu a fost atat de bun” declara el, insa anul acesta 95% din ruta va fi noua – deci va trebui abordat ca un nou raliu.

Kubica declara ca planul sau este sa castige mai multa experienta sa aiba un raliu fara turbulente si un condus echilibrat si sa isi imbunatateasca performanta generala.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s