BMW i3 – metisul austriecilor prinde teren

Castigatorul distinctiilor “World green car of the year 2014”, “World car design of the year 2014” si UK Best Super-mini 2014 castiga teren in fata concurentei cu 20.000 de unitati vandute pana in februarie 2015.

Cu un pret de start de 35.000 eur pentru varianta cu motor electric cu optiunea de a adauga un motor pe benzina, BMW i3 a fost printre primele masini europene cu emisii 0, fiind prezentat la Geneva in urma cu 4 ani.

6860

Sa vorbim un pic si despre ce stie sa faca:

Motorul electric are o autonomie de 139km pe incarcare, care poate fi extinsa cu ajutorul modurilor de condus. Incarcarea full se realizeaza in 3 ore la 220v.

Modurile de condus disponibile sunt COMFORT, ECO PRO care promite extinderea autonomiei cu 12% si ECO PRO + care promite o extindere cu 24%.

BMW_i3_charging_port

Motorul dezvolta o putere de 170cp si are viteza de top de 170 kmh. In plus cei de la caranddriver l-au testat si au raportat 0-100kmh in 6.5 secunde, care – intre noi fie vorba – nu e vreo mare performanta.

BMW_i3_control_panel

La acest pachet se poate adauga si un motor pe benzina de 25 kW si 647 cmc in doi cilindri, cu un rezervor de 9l care va extinde autonomia pana la un maxim de 240km.

In ceea ce priveste setarile, masina are centrul de greutate coborat, motoarele pozitionate pe axul din spate si ramforsari din fibra de carbon.

BMW-i3-Electric_Drive_unit2

Nici la testele EuroNCAP nu s-a descurcat tocmai rau, obtinand 4 stele.

La protectia pasagerului adult a punctat 86%, pentru ocupantii copii 81%, pentru pietoni 57% iar la sisteme de asistenta de siguranta se observa o lacuna serioasa obtinand numai 55%.

Una peste alta, noua ne place! Insa am vrea sa o vedem mai… Dezvoltata.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s