CNR Raliul Brasovului 2015 – review

Dupa cum stiti deja, astazi am facut act de prezenta in Cheia la PS6 si PS7. Desi scrisesem si stiam ca PS6 incepe in Babarunca la ora 11:48, am ajuns in Cheia (la Sosire) pe la ora 10:20 unde am fost intampinati amabil de 2 agenti de circulatie care ne-au comunicat ca drumul s-a inchis de la 10 si trebuie – daca vrem – sa ne deplasam perpedes. Tot dansii ne-au informat ca startul se da la 10:45.

Asa ca ne-am grabit sa ne parcam si apoi sa ajungem intr-un punct definibil ca fiind echilibrat intre spectaculos si sigur cu conditia sa nu fie totusi prea departe de sosire pentru ca ne-am inchipuit ca – plecand la 10:45 s-ar putea sa ne intalnim cu ursul pe traseu.

Si iata-ne stand, la o margine de drum, in exteriorul curbei si asteptand momentul. Insa nici asta nu a durat prea mult pentru ca la un moment dat au venit alti prieteni ai soferilor de pretutindeni sa ne izgoneasca cu o portavoce de unde stateam pe motiv ca “domn’e mergeti si stati in drept da’ nu aici ca sunteti in exteriorul curbei. Deci unde vreti voi da’ nu in exteriorul curbei. Aaa nu, nici acolo, mai mergeti…”. Ei bine si dupa ce am ajuns unde am vrut noi dar unde ne-a spus agentul totusi a inceput asteptarea…

P.S. Mentionez ca respectiva curba arata cam asa:CAM00632

In timp ce asteptam de vreo 20 de minute in ploaie, am vazut ceva miscare. Dar de pe contrasens! Era masina de recunoasteri care facea un radar. In sens invers. La ora 10:50. Cand s-ar fi presupus ca Tempestini plecase deja de 5 minute din Babarunca si se indrepta amenintator spre directia data.

Nu trece mult timp si apare ceea ce am crezut ca este primul competitor, in orice caz a fost preferatul meu:

Ei bine, intr-un final startul s-a dat la ora anuntata initial, pe la 12 au inceput sa curga masinile in directia noastra, le-am filmat, le-am ascultat si urmarit cu privirea, le-am mai filmat o data si la sosire pe cele pe care le-am prins si ne-am indreptat cu pasi anemici spre parcare.

PS7

La PS7 conjuncturile au fost mai blande cu dorinta noastra de a imortaliza momentul, am gasit un cort plin cu arbitri sub care ne-am adapostit – exact langa linia de start.

Primii au fost Tempestini: Simone urmat de Marco, apoi Edwin Keleti si Girtofan – adica cei care au cam facut topul in ultimii ani. Vali Porcisteanu – asa cum am vazut din lista de inscrieri nu a participat (desi am avut o indoiala), Szabo (Napoca Rally) a avut o plecare remarcabila si au mai fost cateva masini care ne-au sarit in ochi. Ekaterina Stratieva a avut totusi copilot si de asemenea a avut cea mai jenanta plecare la start din ce mi-a fost dat sa vad in raliu pana acum. No comment.

A fost insa un episod care ne-a displacut si mai tare. Catre final se pare ca 2 concurenti s-au inversat la start din cauza unei regrupari superficiale, asa ca arbitrul – debusolat si probabil emotionat de camaraderia celor doi (cel pozitionat din greseala inainte s-a dat la o parte ca sa il lase pe celalt sa treaca)  – a intarziat sa dea talonul de start echipajului, care la :00 a demarat.

Arbitrul a oprit echipajul le-a dat mult-prea-importantul talon, iar ei au dat in marsarier pana la punctul de start asteptand un al doilea start (cum ar fi fost civilizat). Arbitrul in continuare un pic confuz i-a abordat si le-a spus “Nu pot sa ti dau alt start, esti pe timpul tau…”.

Clasamentele nu s-au afisat inca, insa probabil pana maine seara vor fi oficiale si finale.

Una peste alta a fost deosebit si mai facem! Data viitoare cu masina noastra speram, pana atunci, va lasam cu o galerie foto de la PS7

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s