3 lucruri pe care soferii bucuresteni le fac mai bine

Desi poate ca unii privesc ca pe o lipsa de diplomatie implicarea noatra intr-un conflict mai vechi decat Autostrada Soarelui, condusul intra-urban si inter-urban intre Ploiesti si Bucuresti ne-a adus la niste concluzii obiective privind diferentele dintre soferii bucuresteni si restul. Si primul lucru pe care il observi inca de la intrare este ca:

1. Se merge in coloana repede si aproape

De la Baneasa sau din Colentina se formeaza aproape inevitabil coloana la orice ora din zi, insa ca reactie de adaptare la mediu se merge cu viteze intre 50-80 rezonabil in conditiile in care distanta dintre masini pe aceeasi banda e de cam 50 cm si in lateral de mai putin de 25 cm. In general, soferul de capitala e mai alert, motiv pentru care nu prea auzim de tamponari si acrosari. Mai mult decat atat, daca masina din b2 are de evitat o groapa, masinile din b1 vor larga instinctiv ca sa evite o acrosare ceea ce ne duce la:

2. Manevrele evazive sunt floare la ureche
Nu de putine ori se intampla ca stand la semafor sa vezi pe cate unul cum se strecoara discret cu un Volvo sau un X5 prin locuri prin care te-ai fi indoit ca treci cu sedanul. Si asta deoarece aglomeratia constanta din Bucuresti stimuleaza imaginatia soferilor evazionisti.
Plus slalomuri printre pietoni, parcagii, parcati care te tin cu respiratia intretaiata. Si apropo de parcagii:

3. Au ochii formati pentru locuri de parcare
In afara de Vama Veche nu prea cred sa mai fie in Romania loc in care parcarea sa fie asa “Mission Impossible” ca in Bucuresti. Realmente vorbind. Acolo unde un om normal vede o bordura si un drum cu sens unic cam de 2 benzi pe sens, un bucurestean o sa vada intotdeauna un loc optim de parcat. In plus, majoritatea sunt formati sa caute locuri pe stradute laterale, sa intoarca in fundaturi, sau sa lase masina in asa fel incat sa nu prea deranjeze. Sunt oamenii aia care la mall parcheaza in capatul randului pe bordura. Si tot e bine!

Desi sunt cateva lucruri pe care le fac bine, sunt cel putin la fel de multe pe care le fac rau, dar despre acelea intr-un articol viitor!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s