Raliul Portugaliei 2015 – avancronica

De maine, 21 mai, pana duminica, vorbim portugheza. Dupa 14 ani in care a fost organizat in partea sudica a tarii, in zona Algarve, Vodafone Rally de Portugal 2015, cum se intituleaza in buletin, s-a intors in miazanoapte, acolo unde masinile din WRC au duduit de cand exista campionatul. Prin urmare, o etapa legendara va calca din nou apasat in calendar: Fafe.

Fafe. Simpla rezonanta a cuvantului ar trebui sa infioare orice pasionat de motorsport. Imaginea de mai sus nu e o joaca dementa in Photoshop, ci zborului lui Sebastien Ogier catre victorie in Raliul Fafe de anul trecut. Da, etapa este atat de buna, incat i s-a dedicat anume un raliu. Cei de la www.wrc.com alatura Fafe celor mai apreciate pasaje din calendar – El Condor (Argentina) si Ouninpohja (ar putea fi si India, insa e Finlanda). Vor fi doua treceri, a cate 11.5 km, ambele duminica.

Printre zburatori se va numara si (hai, ca-i al nostru!) Simone Tempestini, care speram sa demonstreze aceeasi forma ca si la Raliul Aradului. Preferatul meu, Kubica, ar trebui sa ia si el startul. E ok, am pumni de tinut pentru amandoi!

Sa strunim insa caii, pana duminica, mai e. Raliul va lua startul maine (joi) seara, in Guimaraes, catre circuitul din Lousada, unde vor fi sustinute 2 superspeciale. Regruparea va avea loc la locul de baza al raliului, Matosinhos, langa Porto. Vineri pilotii vor alerga in apropierea granitei cu Spania, in Viana do Castelo. Cea mai solicitanta zi se anunta a fi sambata, cand sunt programate doua treceri a cate 37.5 km la Fridão, in muntii Serra do Marão, pentru ca duminica sa trecem (de doua ori) culmile de la Fafe.

Imaginile de mai jos ar trebui sa te ajute sa iti faci o idee, de ce Fafe este special. Enjoy!

asfalt macadam crowd 1

WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2013 - WRC FAFE RALLY SPRINT (POR)-FAFE- WRC 06/04/2013 - PHOTO : ANDRE LAVADINHO

hanselgretelonboardsolbergumbra

One thought on “Raliul Portugaliei 2015 – avancronica”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s