Concursul de Eleganta Sinaia, editia a V-a, 2015

In 1920, un angajat Morris, Cecil Kimber pe numele lui, a fondat o companie specializata in construirea de masini sportive derivate din masinile Morris. Numele ales, provenit de la Morris Garages, a ramas in istoria auto:  MG. Saispreze ani mai tarziu, pe usa fabricii a iesit o limuzina sport, cu motor de 2288 cmc, 6 cilindri in linie si 85 CP – o adevarata opera de arta in metal, capabila sa transporte 4 persoane.

1935_MG_SA_Tourer_by_Chalesworth

S-au fabricat cu totul doar 17 unitati si, din cate se stie, doar 5 au supravietuit vremii. Una dintre ele, MG SA Tourer by Charlesworth, restaurata impecabil (inclusiv restaurarea culorii initiale, schimbata in negru in 1939 in urma unui accident), ne da tuturor intalnire maine, la Sinaia, undeva va participa la Concursul de Eleganta, editia a V-a. Pentru un asa eveniment, cifrele romane chiar sunt mai potrivite.

Bijuteria coroanei retromobilistice, Concursul de Eleganta Sinaia se afla sub inaltul patronaj al Regelui Mihai si invita la o lume ca un parfum roccoco, posibila doar pe domeniul Peles.

36-MG_SA_Tourer-DV-11-RMA_i02Vor fi 29 de de masini alese pe spranceana, ce vor defila o ora, incepand cu ora 11, urmand sa ramana expuse pana la ora 18, cand parada se va muta in centrul orasului, iar premiile vor fi inmanate la ora 19, in fata Casino-ului Sinaia.

Concurentii sunt impartiti in nu mai putin de 7 grupe: ante- si postbelice cabriolet/sedan/coupe, autohtone si de competitie. Majoritatea reprezinta eforturile particularilor, dar vor fi si cateva exponate apartinand unor cluburi auto, si deloc surprinzator, colectiei Tiriac, precum MG-ul de care am facut anterior vorbire.

Prin urmare, daca nu stii cu ce furculita se mananca Kaiser Darrin, sau Morgan 4/4 (te rog, sa nu spui  “=1”), maine, la Sinaia, le poti afla pe toate!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s