Necunoscutul din Formula 1

Pun pariu ca fata individului de mai sus nu iti spune absolut nimic. Cu toate astea, tipul alearga in Formula 1 din 2000. Singurul pilot inca in activitate ce concura atunci este Jenson Button. Mai mult, a apucat sa alerge alaturi de ambii Verstappen, si senior, si junior. Personajul in cauza este Bernd Mayländer si sunt convins, in continuare, ca tot nu suna niciun clopotel.

Bernd a avut ocazia sa conduca plutonul in toate cursele in care a participat. Asta pentru ca este pilotul Safety Car-ului, din 2000 incoace. Din postura asta, a reusit performante notabile – in 2006, in Marele Premiu al Australiei, a condus mai multe ture decat castigatorul cursei, Fernando Alonso. Acelasi lucru s-a intamplat si in Canada, in 2011, cand a condus 28 de ture, fata de invingatorul de atunci, Button, care a condus cursa doar jumatate de tura, aceea care chiar conteaza.

Mercedes-Benz-SLS_AMG_GT_F1_Safety_Car_2013_1280x960_wallpaper_01

Poate te gandesti ca nu e mare filosofie. Ar trebui sa reconsideri. In primul rand, omul nostru trebuie sa gaseasca acel echilibru intre siguranta (a pilotilor, comisarilor de cursa) si viteza. Cu cat viteza este mai mica, cu atat pneurile masinilor din cursa pierd temperatura si aderenta, iar motoarele se supraincing. Prin urmare, Maylaender tine permanent legatura prin radio cu echipele si cu directorul cursei si fiecare tura parcursa este la limita.

Tot el este cel care joia intra primul pe circuit si il testeaza riguros – de la asfalt la camere, vibratoare si spatii de degajare.

In timpul cursei, este mereu pregatit sa intre in actiune, iar asta nu e deloc putin lucru. Masina pe care o conduce, oricat ar fi modificata, are la baza o masina de strada, care nu se poate comporta in curbe la fel ca cele incolonate in spatele sau.

Iar ritmul impus… Gandeste-te la cel mai simplu exemplu: daca la Monte Carlo ar fi reusit sa fie mai rapid cu cca 1.5 secunde, castigatorul nu ar mai fi fost Rosberg, ci Hamilton…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s