Noua Skoda Superb – la inaltimea numelui

Noul model Superb al producatorului ceh se ridica la inaltimea asteptarilor, titreaza cei de la the Telegraph. Cu o specificatie neasteptat de generoasa si un aspect inspirat din conceptul Vision C, prezentat anul trecut la Geneva, Superb intrece toate asteptarile. Pretul de pornire este de 26.300 eur si poate ajunge la 30.000 eur cu ceva nivele de echipare.
Review-ul celor de la the Telegraph a evidentiat urmatoarele valori (acordate pe o scara pana la 10):

2015-Skoda-Superb-boot-smallspatiu 10
confort 10
cockpit 9
distractiv de condus 6
economic 8
siguranta 8
usor de condus 8
fiabila 9
accesibil 9
specificatie standard 8

Masina vine cu multiple variante de motorizare, dintre care cele de interes sunt 2.0 Diesel 148cp, 1.6 Diesel sau 1.4 benzinaTurbo cu 148 cp. Exista si o varianta 2.0 benzina de 187cp despre care se spune ca inca sufera de vibratii.

Punctajul mic obtinut la parametrul “Distractiv de condus” este motivat de ruliul excesiv pe care il are masina la viraje bruste – fapt de asteptat pentru o masina de talia ei.

O optiune sigura
2015-Skoda-Superb-review-smallSuperb vine echipat cu 7 airbaguri, 2 dintre ele dispuse longitudinal pe linia geamurilor si unul sub coloana volanului pentru a proteja genunchii soferului. Echiparea contine si ESC – sistem de control electronic al stabilitatii si un sistem de franare post coliziune, care reduce viteza vehiculului petru a diminua riscul impacturilor adiacente.

In plus, masina poate fi echipata si Blind Spot Detection – un sistem care te avertizeaza de vehiculele prezente in unghiul mort .

La testele NCAP, Superb a obtinut maximul de 5 stele, obtinand punctaj superior seriei 3 BMW la protectia copiilor in masina si a pietonilor.

Echipare
2015-Skoda Superb-dashboard-smallModelul cu cel mai jos grad de echipare, S, vine cu jante de aluminiu, radio digital cu conexiune Bluetooth.
Modelul Business SE vine cu control al climei, Cruise control, senzori de parcare spate si fata, SAT nav si scaun ajustabil electronic.

Urmatorul nivel este SE L Executive care vine cu tapiserie din piele si scaune incalzite, in timp ce cel mai inalt nivel, Laurin & Klement vine cu 10 boxe premium si un tuner TV.

O privire rapida sub capota
Motoarele au 4 cilindri in linie si 4 valve pe cilindru, iar 2.0 TDI are un cuplu declarat de 320 Nm. Masina nu cantareste exagerat de mult, 1500 kg, ceea ce face ca raportul greutate/putere sa fie unul optim. In plus, vine din echiparea standard cu o cutie manuala in 6 trepte.

2015-Skoda-Superb-rear-cornering-large

Sursa foto: http://www.telegraph.co.uk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s