Urmatoarea etapa din WRC – Neste Oil Rally Finland

Urmatoarea etapa din WRC va avea loc weekendul acesta 30.07 – 02.08.2015. Raliul Finlandei contine 20 etape distribuite pe 320km dintr-un total

de 1271km ai raliului. Va contine etape prin padure cu grad de dificultate scazut, insa si etape pe langa lacuri cu multe salturi. Raliul va inregistra putine schimbari fata de editia de acum un an.

Ziua de vineri este o zi destul de dificila, deoarece traseul este gandit in asa fel incat participantii sa parcurga aproape o jumatate din distanta competitiva a traseului fara acces la Servicepark, orice greseala putand duce la pierderea etapei.

Provocarea acestui raliu consta in amestescul de sectiuni late cu sectiuni inguste, mai tehnice. In plus, Raliul Finlandei a inregistra 9 din totalul de 10 recorduri de viteza ale Campionatului Mondial.

Radarele trebuie realizate cu o exactitate matematica deoarece virajele sunt ascunse, iar pozitionarea corecta este vitala pentru a obtine cel mai bun timp. Asta deoarece vitezele general mari permit diferente foarte mici, facand recuperarea greselilor pe traseu aproape imposibila.

Si pentru copiloti acest raliu este o provocare: viteza mare de deplasare si abordare generala a traseului necesita un plus de atentie in urmarirea radarelor si transmiterea indicatiilor pentru piloti.

Un alt factor care mareste dificultatea acestuo raliu sunt salturile: abordate cu viteza prea mare, aerodinamica masinii va determina ridicarea botului si coborarea puntii spate in aer, putand duce la defectiuni tehnice pe trenul de rulare. Abordarea corecta este frana inainte de ridicarea de la sol si accelerarea la maxim in aer.

Masinile vor trebui echipate cu suspensie de pietris. In general se opteaza pentru anvelope din componenta moale, dar componente dure sunt deasemenea disponibile. In plus etapele lejere permit prepararea masinilor in ideea ca defectiunile mecanice sunt rare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s