3 masini pe care trebuie sa le conduci intr-o viata

Orice pasionat de automobilism stie ca nu ai trait suficient daca nu ai apucat sa conduci o decapotabila. Asa ca ne-am decis asupra a 3 modele de masini, mai mult sau mai putin accesibile pe care orice pasionat trebuie sa le fi condus macar o data in viata. Prima este, evident:

1. Decapotabila.
alfa_spider_04Aproape cliseica decapotabila, nu putea sa nu faca obiect al acestei liste. Senzatia de viteza, mult mai pronuntata si mai personala – deoarece esti mai expus – vine la pachet cu niste adrenalina daca o conduci asa cum trebuie. In plus varianta Cabrio a oricarei masini este ramforsata diferit, oferind o perspectiva noua din prisma centrului de greutate repozitionat si manevrabilitatii diferite – compensata totusi de o vizibilitate mult sporita.
O gasesti in diferite forme, modele si producatori sub 2000 eur (pentru un sezon), dar noi iti recomandam asa ceva pe la 3000.

 1. Un off-roader echipat, pe langa drum.
  Pajero_in_offroadSa iesi de pe drum cu masina este o experienta speciala. Insa sa accepti provocarea si sa iesi de pe drum cu o masina echipata este altceva. Perspectiva asupra condusului iti va fi mult schimbata – ajungi sa intelegi condusul ca tranzactie din punctul A in punctul B, unde performanta nu o reprezinta viteza cu care parcurgui traseul, ci multitudinea de situatii pe care le depasesti pentru a-ti atinge obiectivele.
  O gasesti de la: 2000 eur – Suzuki Vitara.
  Insa dupa cum am spus, echiparea completa (cu tot cu masina) costa cam 6000 eur.

 2. O masina de epoca.
  1960_Maserati_3500_GT_coupe_-_white_-_fvrMotivatia principala sta in faptul ca toate privirile pline de admiratie vor fi atintite asupra ta. In plus ai parte de senzatia ca ai adus un zambet pe chipurile majoritatii privitorilor. Insa mai mult decat atat, ai la indemana un capitol din istoria automobilisticii. Chiar si o masina fabricata in urma cu 30 de ani iti va schimba perspectiva asupra condusului!
  Cel mai sigur gasesti in Germania, de exemplu ar putea fi asa ceva la 4200 eur.

3 thoughts on “3 masini pe care trebuie sa le conduci intr-o viata”

 1. Am avut un Vitara în Republica Dominicană şi pot să mărturisesc că nu o dată, după câte un drum pe munte, am coborât de la volan cu genunchii tremurând atât de tare de ziceai că sunt băgat la 380V.
  Într-adevăr, senzaţiile pe un off-road adevărat sunt absolut năucitoare.

 2. Vitara e foarte sus pe lista noastra de cumparaturi… insa cum am mai scris, pentru un off-roader serios trebuie sa bagi inca vreo 4000 (EUR) in echipare.

  1. Nimic nu era serios la maşina aia a mea; era modelul din 1994, cu prelată dar urca şi, mai ales, cobora pe versanţi ca o capră neagră. Bună maşinuţă…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s