Urmatoarea etapa din WRC – ADAC Rallye Deutschland

Raliul Germaniei este urmatoarea etapa din calendarul 2015 al campionatului mondial de Raliu. Va incepe pe 20 August si va dura pana pe 23 August 2015. Raliul se intinde pe 1227 km  si va avea 21 de etape speciale.

Startul si Sosirea vor avea loc in fata portii Porta Nigra Roman in Trier.
Etapele vor fi de 4 tipuri – Drumuri inguste prin podgoria Mosel, drumuri militare cu suprafete diferite in Baumholder, treceri prin muntii Eifel si drumuri de tara in Saarland.
Ziua de vineri va avea test in regiunea Eifel in apropierea granitei cu Belgia si traseele prin Mosel.
Sambata etapele vor avea loc in Saarland, Mosel si zona militara Panzerplatte, iar ziua de duminica se va incheia in Mosel.

Raliul Germaniei este vazut ca cea mai dificila etapa pe asphalt de sfarsit de sezon. Radarele bine facute sunt esentiale pentru a castiga teren in fata competitiei, iar masina de siguranta va da competitorilor informatii suplimentare despre suprafata drumului si starea vremii.
Deasemenea regiunea Baumholder este dificila din cauza bordurilor periculoase si conditiilor de drum: este foarte alunecos pe vreme uscata si extrem de periculos pe umed,  facand alegerea cauciucurilor o sarcina dificila din cauza vremii imprevizibile.

Masinile vor fi echipate cu suspensie de asphalt cu profil jos pentru a da stabilitate si echilibru. Setarea tine insa de compromis din cauza caracteristicilor diferite ale drumurilor in acelasi grup de etape.
Anvelope din componenta tare sunt disponibile pentru conditii de drum uscat si componenta moale pentru vreme rece sau umeda.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s