Volvo V60 Cross Country primeste 2 stele la testul Telegraph

Cei de la the Telegraph au testat saptamana aceasta noul Volvo V60 Cross Country, iar rezultatul este unul… neasteptat!

“Cross Country are un aer de masina competenta adresata indivizilor care nu vor un SUV, dar au totusi nevoie de tractiune iarna si pe drumuri neasfaltate – gen Veterinari rurali” – titreaza britancii.

Acestia denumesc V60 CC usor confuz – masina este cu 6,5 cm mai inalta decat V60 simplu (ceea ce afecteaza comfortul si manevrabilitatea masinii), iar protectiile sunt din plastic. Partea interesanta, insa, este faptul ca modelul a fost pus in vanzare si in varianta tractiune fata,  iar o proportie covarsitoare de 80% dintre vehicule au fost fabricate cu tractiune fata.

Cea mai buna alegere din gama de motorizare ar fi 4×4, D4 2.4l diesel, cutie automata in 6 trepte.

Britanicii au testat, insa varianta 2.0lm diesel, 187cp, cutie manuala in 6 trepte si tractiune fata. Motorul este flexibil si silentios, insa nu urca in ture (turatia de croaziera fiind undeva intre 1750-4000 rpm).

Prima impresie legata de aerodinamica masinii este ca suspensia este abrupta iar trecerea peste denivelari este neplacuta. Suspensia spate este galagioasa, iar anvelopele specializate o fac si mai zgomotoasa. Iar in ceea ce priveste comfortul pasagerilor V60 CC lasa mult de dorit.

In plus, frana brusca coboara foarte mult botul masinii, in ciuda faptului ca senzatia pedalei si inceputul franarii sunt in ordine.

Volanatia – desi foarte sigura, preia vibratiile anvelopelor, insa nu da mai multe informatii despre drum.

Verdictul? Volvo V60 cross Country primeste 2/5 stele iar rivalii denumiti (Skoda Octavia Scout, BMW 3 xDrive Touring si VW Passat Alltrack) sunt recomandati in locul acestui model.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s