Waze app – in sfarsit o aplicatie updatata in timp real in Romania

Cu ceva vreme in urma am scris articolul acesta. Aplicatia numarul 2 – Glob, avea la momentul respectiv marele dezavantaj ca nu era updatata in timp real, nefiind foarte multi utilizatori in Romania. Am descoperit insa o aplicatie intens utilizata pe plaiul mioritic si va vom spune in cele ce urmeaza cate ceva despre ea.

 

Waze are si el o arie globala de acoperire. La instalarea aplicatiei primul ecran cere selectarea tarii de provenienta a utilizatorului unde – Atentie – Romania este prima pe lista.

screenshotOdata intrat in aplicatie, aceasta te va avertiza cu 500m inainte despre radare fixe si mobile, vizibile sau ascunse, eventuale accidente sau pericole, drum inchis dar si aglomeratie. Poti vedea cu ce viteza se misca coloana din fata ta si ETA (Estimated Time of Arrival) are o precizie de 1-2 minute.

In plus, pentru obiective, magazine, restaurante si alte puncte de reper utilizatorii pot incarca o fotografie cu exteriorul cladirii, pentru a fi mai usor de recunoscut de catre cei ce navigheaza intr-acolo.

La fiecare alerta receptionata utilizatorul are posibilitatea de a multumi celui care a postat alerta sau de a apasa pe butonul “Not There” pentru a scoate alerta de pe harta altor wazeri.

In cadrul aplicatiei vezi alti wazeri de pe drum si chiar le poti  transmite un mesaj – aplicatia acoperind astfel si situatia in care ai plecat la drum cu 2 masini, astfel ne mai fiind nevoie sa iesi din aplicatie pentru a comunica cu cei din cealalta masina.

Poti adauga alerte de toate tipurile la randul tau si poti vedea multumirile de la alti wazeri. Mai poti compara in cadrul aplicatiei preturile la benzina pentru diferite benzinarii de pe traseu sau raporta o eroare cartografica.

Una peste alta, aplicatia este destul de complexa si utila, iar atunci cand sunt suficienti utilizatori pe drum cu tine te poti baza pe alertele din cadrul Waze.
Pentru Android o gasiti aici
Si pentru iOS aici

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s