Diesel sau hybrid? – comparatie

Desi ambele motorizari se adreseaza aceluiasi segment de piata si promit un consum redus drastic, fiecare dintre aceste doua motorizari raspunde unui segment diferit. Experienta in fiecare dintre ele este diferita si stilul de condus recomandat este si el un factor diferential. Asa ca hai sa vedem ce
stil de condus se potriveste cui:

DIESEL
Dieselul este de regula mult mai silentios decat un hybrid sau o masina pe benzina, dar nu sunt suficient de independente la viteze mici. Dupa cum stim cu totii dieselul necesita mai putine turatii decat celelalte optiuni, ceea ce le face implicit si mai economice la drum lung.
Ca stil de condus, dieselul nu suporta la fel de bine un stil agresiv si nu este la fel de responsiv ca alternativa sa.

HYBRID
Majoritatea hybridelor combina un motor electric cu unul pe benzina. Motorul electric poate propulsa masina autonom la viteze mici si are avantajul franei regenerative. De aceea, hybridele sunt indicate persoanelor care conduc predominant in oras. La drum lung motorul pe benzina face mare parte din angrenaj, ceea ce inseamna ca diferenta dintre un hybrid si o masina pe benzina este neglijabila la drum lung.
Unii producatori au inceput sa ofeelre hybride tip plug-in, cu acumulatori mai mari, incarcabili la o priza obismuita, aceste modele avand o autonomie marita a motorului electric.
Faptul ca un hybrid este compus dintr-un motor electric si unul pe benzina inseamna ca acesta suporta un stil mai agresiv, urca in turatii mai inalte, iar cuplul intstant al motorului electric satisface nevoia de zvac a oricarui sofer agitat. In plus versatilitatea, posibilitatea alternantei dintre cele 2 motoare promite o experienta inedita la inceput.

Deci?
Decizia eeste foarrlte simpla din punctul de vedere al economiei de combustibil: mergi predominant pe drum intins? – Diesel.

Faci drumuri predominant in oras? –Hybrid.

Dar aceasta concluzie o puteatu trage singuri din al 3 lea paragraf. Intrebarea este: eate pentru tine economia de combustibil atat de importanta incat sa te supui constant regulilor unui diesel, sau poti accepta un consum normal la drum lung, in schimbul unui cuplu electri , evident marit si a unei experiente noi?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s