3 drumuri frumoase din Romania

Pentru ca vine weekendul noua ne-au venit 3 idei de plimbari pe care le-am putea face, asa ca ne-am gandit sa vi le sugeram si voua. Am sa va avertizez de la inceput: primele 2 drumuri sunt accesibile cu aproape orice masina si pe marginea

lor veti gasi si alte drumuri frumoase pe care merita sa va plimbati. Ultimul este un drum recomandat celor mai tari de inima (si de buzunar) deoarece necesita ceva skill si o masina pe masura.

 1. Boldesti – Seciu
  Drumul este o fosta etapa de raliu si arata cam asa:
  29384083
  Deprimant. Insa distractiv. Asfaltul este bunicel (atentie pe la jumatatea urcarii este o diferenta de nivel destul de mare pe sensul ascendent), drumul este in cea mai mare parte liber, iar in coborare de la Casa Seciu este o portiune cu vizibilitate maxima in curba si intr-adevar necirculata unde iti poti exersa (cu foarte mare atentie la contrasens totusi) linia de raliu. Si apoi te poti intoarce aici sa bei o cafea:
  1

 2. Snagov Dolce Vita – Insula
  Drumul din DN pana la Dolce Vita este asfaltat mai bine chiar decat anumite portiuni din autostrada. Este rapid, nu este foarte dificil, nici foarte circulat intotdeauna. De la Dolce Vita insa se poate continua prin padure, pana la insula sau prin spatele studiourilor pana spre Izvorani.
  foto24 (2)
  Drumul este majoritar asfaltat insa sunt si portiuni neasfaltate pentru cei mai aventurosi.
  padurea-snagov-15

 3. Voina – Iezer
  Deci ca sa fim intelesi – pentru modelul acesta de traseu ai nevoie de o masina echipata pentru asa ceva, troliu, eventual niste companioni de drum cu o masina la fel de echipata, telefonul incarcat si un monitor.
  Sincer nu stiu care mai este calitatea drumului insa am auzit de niste persoane care au facut traseul recent.
  646x404
  Nu va luati dupa poze – nu e atat de aglomerat.
  Se poate urca cu masina pe drum forestier de la Barajul Rausor sau de la Cabana Cuca pana la refugiu – insa trebuie sa va faceti traseele cu mare precizie si sa nu va abateti de la ele. Intr-un final, puteti sa ajungeti aici:
  Iezer-Papusa-Vf.-Rosu-Plaiul-lui-Patru_136
  Din pacate, modelul acesta de traseu, spectaculos si antrenant pentru noi lasa in natura niste urme greu de inlaturat. Cred ca e de la sine inteles ca daca urcati pana la cruce nu ar trebui sa lasati urme ca in Hansel in Gretel si ca ar trebui sa protejati natura.

One thought on “3 drumuri frumoase din Romania”

 1. Aia cu protejarea naturii şi cu gunoaiele lăsate la nimereală e dureroasă. Am văzut, de nenumărate ori, zburând pungi, doze goale şi conţinutul scrumierelor din maşini a cărăr valoare te face să te gândeşti că proprietarul e, totuşi, o persoană oarecum educată. La noi însă, e pe dos…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s