Interlagos

Cei de la Formula1.com continua initiativa excelenta inceputa anul acesta de a isi intreba cititorii care este cea mai spectaculoasa cursa din istoria urmatorului Mare Premiu de disputat. Cum in week-end urmeaza Brazilian Grand Prix, iata rezultatul obtinut de ei:

http://www.formula1.com/content/fom-website/en/video/2015/11/Your_favourite_Brazilian_Grand_Prix_-_2008.html

Recunosc, eu m-as fi gandit la un cu totul alt MP, daca nu chiar doua.

In 1991, Ayrton Senna reusea sa isi vada visul cu ochii – sa castige la el acasa. Imaginile de mai jos sunt extrase din incredibilul documentar al lui Asif Kapadia, Senna. As indemna pe oricine sa isi ofere 3 ore sa il vada, este vorba de un fenomen al umanitatii, nu neaparat despre Formula 1.

Presupun ca alegerea de mai sus e destul de evidenta. Nu e deloc cazul urmatoareia – Interlagos 2006, o cursa atat de in spate in istorie, incat Vettel se numara printre pilotii care au alergat doar vinerea. Daca nu iti trezeste nicio amintire – a fost ultima cursa a lui Schumacher pentru calutul cabrat. Mai mult, cursa a fost prima castigata de un brazilian (Massa), de la zeul amintit mai sus. Schummi avea nevoie nu doar de victorie, ci si de abandonul lui Alonso, pentru a castiga campionatul. Cu o masina FOARTE impinsa (setata pentru performante maxime, fiabilitate minima), a reusit doar a 10-a pozitie pe grila, a urcat pana pe 5 in turul 19, cand a spart un pneu intr-o depasire. Ca urmare, a cazut pe ultimul loc, iar ceea ce a urmat – o recuperare pana pe locul 4, a fost un deliciu pentru toti marii mancatori de Formula 1!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s