Semne care iti spun ca vei face pana

Unul dintre cele mai neplacute, dar si frecvente evenimente din viata oricarui sofer este pana. Insa oricat de incomode ar fi penele pot fi prevenite. Anvelopele de regula ne avertizeaza asupra pericolului, iar semnele sunt:

  • Uzura inegala – Anvelopele ar trebui sa se uzeze egal pe acelasi ax. Cauciucul cu mai multe semne de uzura ar putea fi pe cale sa se dezumfle/sparga.
  • Uzura excesiva – daca anvelopele ajung aproape de punctul in care santurile devin invizibile, acestea sunt pe punctul sa cedeze si trebuie inlocuite.
  • Presiunea redusa – soferii care nu isi verifica presiunea frecvent sunt in mai mare risc de pana decat cei care o fac. Un cauciuc dezumflat, pe langa afectarea consumului de combustibil poate duce si la explozie.
  • Vibratii – daca masina vireaza excesiv in timpul mersului, poate fi din cauza uzurii cauciucurilor. Defectiunile suspensiei ar putea fi deasemenea o cauza. Oricare ar fi cauza, soferii trebuie sa ia acest simptom in serios.
  • Traume ale cauciucului – daca pe cauciucuri sunt galme sau taieturi vizibile ar trebui sa te astepti la o pana. Aceste anvelope trebuie schimbate imediat.

Penele pot fi atat neplacute, cat si infricosatoare. Pentru a le Evita trebuie sa verifici ocazional anvelopele si sa ajustezi presiunea regulat.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s