Noul Fiat Tipo 2016 – editorial

In toamna acestui an Fiat au anuntat relansarea in productie a indragitului model Tipo. Cu preturi competitive, incepand de la 12.000 EUR, italienii isi vor face intrarea pe segmentul compactelor incepand cu anul viitor. Masina se vrea a fi una incapatoare si economica si va fi construita pe platforma folosita si de Jeep Renegade.
Sa aruncam un ochi si sub capota: motorizarile disponibile sunt 1.4 l si 95 cp, 1.6l si 109 cp benzina si 1.3 l, 95 cp si 1.6l cu 118 cp diesel. In plus, va exista posibilitatea de a opta atat pentru transmisie manuala cat si automata.

Fiat-Tipo-2016
Din pacate mai multe specificatii tehnice nu am putut gasi, acestea urmand sa fie publicate de producator dupa lansarea oficiala.
Interiorul imprumuta elemente de la Alfa Giulia, dar va pastra din elementele U connect operabile prin comenzi pe volan, comenzi vocale si un display touch de 5.3”.

novo-Fiat-Tipo-2016 (1)
Dat fiind pretul declarat de producator, putem spune ca suntem incantati. La o prima vedere masina pare mult mai bine dotata decat altele din clasa ei de pret.
La exterior masina are un aspect fresh si contemporan. O noua grila frontala a fost dezvoltata pentru acest model, iar spatele este si el foarte reusit.

2016-fiat-egea-tipo-sedan-official-6
Singurele 2 obiectii pe care le am in materie de aspect ar fi:

1. Masina pare cam inalta – si spun pare deoarece la unele dintre modelele mai vechi (Albea de ex.), desi masina este inaltata, garda la sol este destul de joasa din cauza unor elemente pozitionate pe sub masina (baia de ulei). Inaltimea (atat cea constructiva cat si garda la sol) contribuie si afecteaza negativ manevrabilitatea, iar daca garda la sol nu este in sine remarcabila, ridicarea suspensiei este un compromis nejustificat.

  1. La sedan, din anumite unghiuri ai senzatia ca l-au facut din greseala prea lung si ca sa compenseze l-au pus putin la menghina. Pare un pic butucanos si ingrosat, insa prea scurt. Asteptam totusi sa vedem versiunea de serie inainte sa ne exprimam o parere radicala despre aspect.

Asteptam cu interes lansarea in cursul anului viitor a modelului Fiat Tipo si suntem tare curiosi unde se va situa acesta, in comparatie cu autohtona Dacia.

1444927152_fiat-tipo-2016-2-600x335

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s