TVR- The Spirit of Driving

Evident, nu am niciun fel de intentie sa scriu despre postul national de televiziune. TVR, daca nu iti suna prea cunoscut, este o companie britanica a carei glorie a apus acum ceva vreme. In vremurile bune, reuseau sa fie a treia companie auto specializata in masini sport din lume.

Istoria TVR a inceput in 1949 si a fost cat se poate de zbuciumata, reusind sa fabrice masini cu nume, forme si perfomante uluitoare, dar si sa se gaseasca de mai multe ori in pragul colapsului. Compania si-a schimbat de mai multe ori proprietarii, pentru ca din 2013 sa fie cumparata de un britanic, hotarat sa isi umple iar conationalii de mandrie. Asa ca a legat un parteneriat cu Cosworth, iar din 2017, Griffith, Chimaera, Cerbera si Trident vor avea un succesor.

Nu se stiu prea multe despre viitorul TVR, doar ca va fi un roadster v8, cu tratiune spate, all british si ca ar putea arata ca in imaginea de mai jos, un fel de schita… oficiala.

cover

Aparent, lumea e suficient de incantata cat sa precomande masinuta asta… si sunt convins ca nu va fi un fel nou de Dracula Parc.

Sa nu uit, am zis de Griffith si Chimaera. Hai sa te ajut sa pui o imagine in dreptul numelui:

griffith old
Griffith (1965)
griffith
Griffith
trident
Trident
chimaera
Chimaera
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Cerbera

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s