Power Slide – Driftul din acceleratie

Ne continuam seria de articole de tehnica cu unul dintre cele mai distractive tipuri de Drift – Power slide. Dupa cum am spus in articole mai vechi un derapaj poate fi impartit in 4 etape de baza:

a. Intrarea

b. Supravira

c. Controlul si sustinerea derapajului

d. Iesirea

Vom trece sumar prin etapele a.,c. si d., deoarece diferentele de tehnica se inregistreaza in etapa b. – modul de inducere a supravirajului.

Pentru Power Slide ai nevoie de: O masina foarte puternica cu tractiune spate, Un diferential cu alunecare limitata, evident – toate sistemele de siguranta dezactivate si niste anvelope uzate.

a. Intrarea in derapaj

La intrare se tinteste intotdeauna APEX-ul si se sugereaza incercarea atingerii Apex-urilor Geometric si Modern inainte de incercarea drift-ului efectiv. Consecintele unui calcul gresit sunt in cel mai bun caz o manevra nereusita, insa in functie de locul in care se incearca manevra acestea pot fi mult mai grave.

b. Supravira – Power Slide

Se obtine pur si simplu accelerand puternic la Apex, evident cu rotile bracate.

Are avantajul de a fi usor de controlat si repetat. Daca accelerezi prea incet, evident vei experimenta cu Subvirajul, iar prea rapid si te vei roti.

c. Controlul si sustinerea derapajului

Necesita tehnica de control si anume Contravira. Este esential sa reactionezi imediat ce ai rupt aderenta – mentine rotile din spate in rotatie si nu vei avea probleme.

d. Iesirea

Pentru a iesi din Power Slide trebuie sa eliberezi usor pedala de acceleratie si sa o reaplici usor in timp ce volanezi in sens opus.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s