China 110 – cel mai mare ambuteiaj din istorie

Te gandesti cand castiga un ambuteiaj titlul de cel mai cel din istorie. Asta are nume!
China 110 s-a intamplat in… (stii deja unde) 2010, pe autostrada 110, ce duce spre Beijing. Dintr-o lume in care totul e supradimensionat, evident, un ambuteiaj nu putea fi altfel…
Cauzat de lucrari de intretinere ce au redus la jumatate capacitatea autostrazii si de o crestere a numarului de camioane transportatoare de carbuni (care incercau sa evite controalele de tonaj de pe autostrada invecinata, 108) s-a intins pe mai bine de 100 km si a durat peste 10 zile. Au fost masini care au inaintat in trafic cu ametitoarea viteza de 1km pe zi.
Este de modelul de eveniment care schimba lumea din jur, o lume cu reguli proprii, cu o economie a ei, o subliniere a umanitatii in feluri noi. In marea stationara de oameni si-a facut locul tot felul de rapitori comercianti, cu oferte de apa (de 10 ori pretul) si noodles instant (ieftini, doar de 3 ori mai scumpi).
Nu vreau sa imi imaginez cum a fost pentru cineva proaspat intrat in tara care nu se misca, daca intamplator tocmai il trecea un pipi…

image

image

image

image

3 thoughts on “China 110 – cel mai mare ambuteiaj din istorie”

 1. Trebuie să fii chinez ca să stai peste10 zile în maşină, fără s-o dai dracului la un moment dat. Pe de altă parte, exceptând situaţiile de urgenţă vitale, ar putea fi un experiment interesant de socializare face-to-face, atât de inedită şi de anacronică în ziua de azi.
  Cred că la noi toată harababura aia ar fi fost invizibilă de sus, din cauza fumului gros de grătare cu mici, cârnaţi şi alte drăcii de-astea.
  Haios.

  1. Asta e o idee minunata :-)))
   Ce-ar fi ca o data, pe Magheru in drum spre universitate, la 7pm, sa te dai jos, sa scoti frumos gratarul din portbagaj si sa-i dai drumul??
   S-ar putea introduce in studiile psihologice – raspunsul romanesc la stresul cauzat de trafic :-))

   1. O sa vina Catalin-Radu Tanase si o sa ne povesteasca febril-revoltat ca s-a intensificat traficul de carbuni, cumpara lumea de la biserica sa puna gratar. Sa te tii ce scumpiri in “punctele de desfacere”!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s