Urmatoarea etapa din WRC – Raliul Suediei 2016

Raliul va avea loc in perioada 11.02-14.02.2016. Evenimentul se intinde pe o distanta de 1593 km din care 332 km reprezinta probele speciale.
Etapa suedeza a campionatului mondial incepe joi, cu superspeciala de la Karlstad si continua vineri in Norvegia.
Ziua de sambata contine etape standard in Hagfors, iar duminica evenimentul se termina in Karlstad.
Provocarea consta in faptul ca este singura etapa de iarna “de-adevaratelea” – pilotii pot folosi mormanele de zapada de pe acostamentul traseului pentru a se ghida, insa daca temperatura creste fie si un pic – nametii se dezintegreaza la impact si masina ramane blocata in zapada. Anvelopele in cauza sunt subtiri si contin cam 400 de crampoane de 20 mm (din care doar 7mm sunt expusi) care cantaresc cam 4g fiecare (adica 1.6kg/anvelopa, adica 6.4kg in plus).
Deasemenea anvelopele cramponate sunt esentiale, insa asta presupune un stres pentru piloti care trebuie sa se acomodeze cu senzatia, feedbackul drumului si distantele de franare care difera. In plus, daca temperatura scade sub 0 grade, crampoanele vor expune pietrisul si aderenta va fi p chestiune de ordinul trecutului.
In plus, activitatile de service sunt profund afectate de temperatura scazuta si mecanicii cu manusi nu au cum sa fie la fel de agili.
Masinile trebuie echipate cu specificatia pentru suprafete moi, insa motoarele trebuie preparate pentru functionarea la parametri inalti in conditii vitrege.
Si, evident fiecare participant este obligat sa aibe o lopata de zapada, in caz ca trebuie sa iasa din incurcatura intr-un mod neinventiv!

RS16_overviewMap_New-602x642

One thought on “Urmatoarea etapa din WRC – Raliul Suediei 2016”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s